ANGUELINA SAPAREVSKA (12)

28 May 2020
news page

АНГЕЛИНА САПАРЕВСКА е на 12 години - вижте подробности за биографията й - под видеото. 

АНГЕЛИНА спечели специална награда в нашия конкурс 'СИЛАТА на НЕизвестниТЕ', а сега е в студиото на радиото, придружена от своята майка - ДРАГА.

В предаването 'ПРИШЪЛЕЦЪТ 2112', двете дами разказват за изминатия път, но и за амбициите и намеренията на таланта.

едно интервю на Васко Райков и Петър Бодльов 


СЛУШАЙТЕ ТУК
 
А ето и песента 'Огледалце' на АНГЕЛИНА САПАРЕВСКА, която не само е автор на музиката и текста, но и пее, свири на пиано и на тромпет.
 
 
 
АНГЕЛИНА САПАРЕВСКА е родена на 16 септември 2007. 

Учи в VI ”А” клас в Националното Музикално Училище „Любомир Пипков” в София. 

Свири на пиано от 5-годишна, а сега се обучава в класа на Даниела Васкова в НМУ, а от 2020 взема уроци по джаз пиано при Станислав Арабаджиев.

В същото време, АНГЕЛИНА свири и на тромпет, от 9-годишна, при Венцислав Благоев, като 2018 е част от Джазовия оркестър на НМУ с диригент Вили Стоянов.

От 9-годишна работи с музикален педагог - Георги Янков.

В свободното си време свири в момичешка група ОГНЕНИ НОТИ със съученички от НМУ.
 
АНГЕЛИНА има богат сценичен опит и е носител на много награди от национални и международни конкурси – клавир, вокал (соло и в група) и като част от Джазовия оркестър на НМУ. Призьор е от вокални конкурси в Ла Валета, Малта и Лондон, Великобритания. Най-голямото и постижение е Голямата награда на конкурс за джазови оркестри в Синсинати, САЩ, ноември 2019, като част от Джазовия оркестър.

Награди за композиция - Втора награда във 2-ра възрастова група на Национален конкурс "Моите детски мечти" 2019 и 2020; Първа награда - Нова песен, млад автор до 23 години на Международен фестивал "Вярвай, искай, можеш", Банкя 2019; награда за Млад автор до 20 години на Софийски вечери на авторската песен, читалище "Николай Хайтов", София 2019; Гран при за авторска песен на Национален дистантен конкурс "Нови гласове и песни", София, 2019.
 
Source: RadioTangra.com