BLOODHOUND GANG and PIRANHA live in SOFIA

23 July 2013
news page

BLOODHOUND GANG
Piranha

23.07.2013, 'Маймунарника', София
текст: Александър Бояджиев, снимки: Елена Ненкова

Трудно ми е да пиша репортаж за концерт на група, която никога не съм слушал и за да е минимално тъпо, ще съм максимално кратък.

Всъщност, естествено знам няколко от най-големите хитове на BLOODHOUND GANG от времената, когато ги въртяха регулятно по MTV и по радиото. Но нищо повече....

За сметка на това, в дните преди концерта се срещах многократно с части от групата и членове на техния екип, които обикаляха из нощна София и се черпеха обилно в популярни столични барове.

Във вечерта на шоуто, имах чувството, че отивам по-скоро на концерт на стари познайници от улиците на София, околкото на световни величия.



Локалният съпорт в лицето на нашите момчета PIRANHA започна точно в 20:15 в полу-празен 'Маймунарник', но все пак пред не чак толкова малобройна публика от 200-300 души.

PIRANHA свириха бърз и стегнат половин-часов сет, включващ 15 парчета – почти целия дебютен албум 'Skate After Death'. Макар jтова да е сравнително млада група, всъщност става дума са стари кучета, които много добре знаят, какво правят,предвождани от вездесъщия Mr. SDB или Шута – твърде добре познат още като фронтмен на VENDETTA и BROTHERS IN BLOOD.

Може би най-адекватният местен съпорт за група, като BLOODHOUND GANG!

Единственото разочарование за някои беше, че като че ли момчетата бяха прекалено трезви. Което обаче беше наваксано много бързо след това.



Вече около 1800 души бяха почти изпълнили 'Маймунарника' и към 21:30 BLOODHOUND GANG излязоха на сцената.

Очаквано еуфоричната българска публика прие изключително топло и радушно своите любимци.

За няколкодневния си престои в нашата мила родина, BLOODHOUND бяха успели да научат някои български думи, между които най-съществената към този момент – 'ОСТАВКА'!

Сетът им беше изпълнен с добре познати парчета и много шеги и закачки....



Бях чувал какви ли не легенди за BLOODHOUND GANG ШОУТО, включително обилно уриниране на сцената и други подобни приятелски майтапчета, най-вече между вокала и басиста – това всъщност реално се беше случвало по време на миналото гостуване на групата в България, когато те бяха поканени да свирят на рожден ден на едно селско-мутренско заведение в София и тогава повечето от истинските им фенове не можаха да ги видят – провокирани именно от този факт.

Тогава, BLOODHOUND бяха показали всичките си "магарии” в цялата им прелест.

За добро или лошо, този път се разминахме леко, само с развяването на някакво дилдо и чисто голото тяло на гигантския басист в самия край на шоуто.

Концертът беше супер, организацията на ниво, звукът също.



Аз като не-фен на групата останах много доволен от цялото събитие и макар, че едва ли бих си пуснал BLOODHOUND GANG да си ги слушам просто хей така, със сигурност бих отишъл отново на техен концерт.

По-късно "афтър-партито” се премести пред и зад парламента, където раздавахме цветя и вода на прасета до 5 сутринта.

ГАЛЕРИЯ


 

Source: radiotangra.com