The Bulgarian W:O:A METAL BATTLE 2018 to be held on 2 and 3 June in Sofia

15 May 2018
news page

 Тази година, отново има конкурс 'WOA Metal Battle Bulgaria'

Четвъртото издание на конкурса ще се състои на 2 и 3 юни в столичния клуб “Мixtape 5”, а във финалите участват 18 групи, като журито ще съобщи своя избор след края на втория ден. 


Предварителната селекция на бандите е била направена от международно жури в състав: Владимир  Кравченко (Латвия), Ернст Кхичумов (Грузия), Лаурентио Строуц (Румъния), Карлос Клосму (Уругвай), Джесика Нареа (Швеция), Жаннот Хътчинсон (Люксембург). Те излъчиха своите фаворити, а българският организатор е обобщил резултатите които, според които - за финалите се класират:

Alien IndustryAnonymeBadcastBleak RevelationBorn For VengeanceCortegeDishonored, Escape From InfernoEufobiaForgot The TenFragments Of ExistenceGrimazeHeckticHellriderHistorian, Il PasaroOut Of TuneTerravore. 
 
В случай, че някоя от групите е възпрепятствана да участва, то тя ще бъдe заменена от следващите получили най-много гласове за участие: AbsoluteАнтифризAxez.
 
И в двете вечери, групите ще започват да свирят в 17:00, като всяка ще има на разположение 20 минути концертно време и още 10 минути за подготовка на представянето и освобождаване на сцената. 

Членовете в международното жури, които ще оценяват изпълненията, ще бъдат представени в деня на откриването. 
 
По традиция, международният финал се провежда на две от големите сцени на фестивала Wacken Open Air WET Stage и Headbanger’s Stage. В него взимат участие само 30 от над 50-те държави членки на голямото семейство на конкурса. В първите години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5”, а класираните групи вече получават материални и парични награди.
 
Българските представители досега бяха DASH THE EFFORT (2015), LIEVEIL (2016) и OPHAN (2017). 

Очаквайте окончателната програма по дни и часове на провеждане! 
Source: bgtsc.eu