DREAM THEATER with a special 90-minutes festival show in Sofia

12 June 2019
news page

English version coming soon

Европейското лятно турне на DREAM THEATER започна. Групата ще бъде в София на 3 юли за един страхотен концерт в Зала 1 на НДК.

Въпреки първоначалните очаквания, че и в това турне DREAM THEATER заедно с няколко нови песни ще изсвирят и легендарния ‘Metropolis Pt. 2’, концертният им агент ни съобщи снощи (11 юни), че музикантите в крайна сметка са взели решение да представят специална 90-минутна фестивална програма с песни от различни моменти от своята славна история.
 
Новият албум на DREAM THEATER се казва 'Distance Over Time' и излезе на 22 февруари. Записите са продуцирани от китариста ДЖОН ПЕТРУЧИ, смесени от БЕН ГРОС и мастерирани от ТОМ БЕЙКЪР.

Според ПЕТРУЧИ, от гледна точка на звука - това е най-добрият албум, който DREAM THEATER някога са правили. 
 
"Целта ми като продуцент беше да се опитам да направя най-добре звучащия албум на DREAM THEATER, който някога сме създавали - така че, слушателят да бъде обгърнат от музиката. Много исках, този албум да е отражение на духа, радостта и страстта, с които подходихме към правенето му. Стараех се, когато го чуете, да усетите органичната същност, ярко изразена самоличност и сурова енергия, които групата успя да произведе в студиото. И мисля, че успях."
 
Непосредствено преди DREAM THEATER на сцената в София ще видим и виртуозите ДЖЕЙСЪН РИЧАРДСЪН и ЛЮК ХОЛАНД. А преди това, по желание на самите DREAM THEATER и три български формации - ODD CREWALEXANDRA ZERNER и STOP THE SCHIZO
 
Ограничено количество билети можете да намерите в системата на www.Eventim.bg. Не пропускайте DREAM THEATER на 3 юли в Зала 1 на НДК.
Source: RadioTangra.com

Tangra Top 40

 • 1top40 #1Deutschland
  RAMMSTEIN
 • 2Прилепът
  MELEKH
 • 3Elevator Girl
  BABYMETAL
 • 4Калифорнийски сън
  БАРАБИ БЛУС БЕНД
 • 5Wounded Knee
  LUCKY NUMBER NICK

Gig guide

7
Sep
ROCK THE OPERA Античен театър, Пловдив
11
Sep
EVENESCENCE Арена Армеец, София
12
Sep
MARK FOGGO’S SKASTERS Клуб 'Маймунарника', София
22
Sep
MGLA Клуб *MIXTAPE 5*, София
7
Oct
OMNIUM GATHERUM and HAMFERD Клуб *MIXTAPE 5*, София