TDK to play a special show in Varna next week

13 February 2020
news page

 ТДК продължават концертните приключения. 


След концерта си пред 700 души във Военния Клуб в София - сега пловдивската формация се е прицелила във Варна - на 22 февруари и в своя Пловдив - на 29 февруари. 
 
Шоуто във Варна е на много специално място - пряко свързано с идеята на новия албум на ТДК - “Успех” - “Домът на културата на Слепите”.

Създадено е по нужда - като убежище за хора, които нямат равен старт с останалите в обществото. 

"Според ТДК социалната маргинализация във всичките ѝ форми - не само тази дължаща се на физически признаци - взима един и същ данък от понасящия я, затова разстоянията между маргинализираните групи трябва да се скъсява - каквато е и една от целите на концерта." - уточняват музикантите.
 
На концерта ще присъстват и хора от самия квартал, които имат проблеми със слуха и зрението, като за тях входът ще бъде безплатен. 
 
Концертът в сърцето на квартал “Успех”, в зала строена в зенита на пропагандираните “общочовешки” ценности е единственото място, на което този албум не можеше да не бъде изпълнен. Самата зала е в хармония с трудовия комплекс и е своеобразен вход към друго време, към друга епоха, от където е и музиката на ТДК
 
Групата отново подчертава - концертът ще се проведе на 22.02.2020, в залата на “Дома на Културата на Слепите - гр. Варна”, която се намира на ул. Петко Стайнов 3, кв. Успех. 
Source: blabbermouth.net