The ROCK MASTER class to start this Sunday in Sofia

19 October 2020
news page

 Българска музикална асоциация представя Рок майсторите Vol. 1 - ателие за рок'н'рол и блус.


То ще се случи тази неделя, 25 октомври, в Sofia Live Club. Началото е в 14:30, а краят все още е неизвестен... 

"Това е много различен образователен проект, в който известни, утвърдени и обичани рок музиканти ще протегнат ръка към младите си колеги, за да им покажат какво е необходимо, за да се превърнат в професионалисти в любимия си жанр без да изгубят нито молекула от бунтарския си нрав." - поясняват от Асоциацията.

Проектът е част от нейната програма под мотото “Образователни перспективи”, чиято цел и задача е повишаването на нивото на професионализма в българската музика, нейното популяризиране у нас и превръщането й в подходящ за средата на 21 век музикален продукт, достоен за европейските сцени. 

Проектът е създаден от екипа на БМА по идея и инициатива на Петър Георгиев Пешето - китари с подкрепата на Александър Обретенов - бас китарист на Д2 и член на Управителния съвет на организацията. Със специалното участие на Тони Чембъра (Монолит, вокали) и Георги Марков Jr. (барабани).

Първото издание ще предложи два модула:

Модул 1 - образователен (от 14.30 до 18.30), в който преподавателите ще споделят професионални тънкости от рок занаята и сценичния му чар. В този модул
участниците имат възможност да задават въпроси, да споделят идеи и да се пробват на сцената заедно с рок мастърите си в предварително зададения репертоар с 6 велики песни:

1. Little Wing - Jimmy Hendrix
2. Californication - Red Hot Chilli Peppers
3. Sail Away (BURN) - Deep Purple
4. Вкусът на времето - Щурците
5. Рок в минало време - Щурците
6. Johnnie B Good - Chuck Berry

Важно е участниците да се подготвят добре за този репертоар, за да не се губи време в изучаването на място на песни, които всеки уважаващ себе си рокаджия знае и на сън!

Такса за участие : 20 лв

Модул 2 концертен (от 20.00 нататък, пък да става каквото ще!) 

На сцената ще се качат не само преподавателите, но и най-добре представилите се в образователния модул рокаджии и блусари. ВХОД СВОБОДЕН!

Модератор, водещ и втори бас на Рок майсторите - ателие за рок'н'рол и блус Vol. 1: Мартин Найденов (бас) This Burning Day.
 
Source: RadioTangra.com