The WACKEN Metal Battle BULGARIA 2022 set to happen this Sunday

21 June 2022
news page

Конкурсът WACKEN METAL BATTLE BULGARIA 2022 ще се състои тази неделя, 26 юни, в столичния клуб *Мixtape 5*.

Във финалите на четвъртото му издание ще се представят шест групи, а журито ще съобщи своя избор след края на втория ден.
 

Организаторите подчертават,  че с "цел непредубеденост при подбора и тази година предварителната селекция на групите бе направена от международно жури."

Информацията и песните на всички банди, отговарящи на условията за участие са били изпратени на представителите на WOA: Metal Battle в състав:

Ернст Кхичумов (Грузия), Лаурентио Строуц (Румъния), Торстен Колбейнсон (Исландия), Йоанна Ланденпера (Швеция) и Катрин Освалд (Швеция), които са дали своите оценки, а българските организатори само са обобшили резултатите, които са следните:

- BADCAST,
- DISHONORED,
- ENGINEER OF DEATH,
- FROM THE ASHES,
- REJUVENATION,
- SICK RED
 
В случай, че някой от тя е възпрепятстван да участва, то ще бъдe заменен от следващите получили най-много гласове за участие - DeceptionNightmare.
 
Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На нея ще има барабанен сет, усилватели и китарни кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването.Тази година ще бъде взет предвид и вота на публиката, който ще е 1/3 от общия вот, но ще бъдат зачетени гласовете само на феновете закупили билети. 
 
Тази неделя вратите ще отворят в 17:00 часа, а първата банда скача на сцената в 18.00. Специален гост на събитието са EUFOBIA, които ще свирят след конкурсната част. Събитието ще приключи в 22.00 часа! 
 
В предишните издания на конкурса Eufobia (2019), Ophan (2018), Lieveil (2016) и Dash The Effort (2015) се представиха повече от добре пред международното жури и публиката в Германия. 
Source: bgtsc.eu