ИМЕЛДА МЕЙ в Античния театър

21 Септември 2018
news page

ИМЕЛДА МЕЙ
Ния - Гласът на България

'Sounds of The Ages 2018'

Античен театър, Пловдив,  21 септември 2018

текст: Елисавета Белобрадова, снимки: Елена Ненкова

Едно от най-умните неща, които съм правила тази година беше да се кача на колата и да карам от София до Пловдив въпреки абсурдните задръствания, за да чуя абсолютно великолепната ИМЕЛДА МЕЙ, която дойде на тънките си токчета и сребърната си рокля, за да ни изпее с изключителния си, великолепен глас песните си, които преливаха от балади в ирландски мотиви, рокабили, кънтри, рок и поп. 

Тъй като се оказа, че макар да има звезден статут по света, името ѝ не е толкова познато на аудиторията, та ще вмъкна само няколко детайла за нея. ИМЕЛДА МЕЙ е ирландка, която става изключително популярна на рокабили сцената, но плува абсолютно уверено във всякакви музикални води.



Достигала е номер едно в класациите за албуми на Великобритания, пълнила е зали и стадиони и е пяла на 'Грамитата'. Последният ѝ албум е достигнал четвърто място на чартовете във Великобритания и ние, скромните слушатели, имахме удоволствието да я чуем в Античния театър на Пловдив благодарение на радио ТАНГРА МЕГА РОК.


Шоуто започва с групата на Ния Петрова - Гласът на България 

И като споменах рокабили, очаквах още от началото ирландската дама да ни отпочне с ритми и подскоци. Но наместо това, гласът ѝ се изля в прелестни балади, от които главата ти се замайва и ти се допива нещо твърдо. След третото парче започна много остро да се усеща дисонанса между музиката и мястото където се намирахме – открит Античен театър

ИМЕЛДА МЕЙ е съвършената изпълнителка за клуб с приглушени светлини, чаши и многозначителни бавни танци. Гласът ѝ е наситен с толкова секс, че трудно можеш да го понесеш сам, седнал благоприлично на открито, стискайки пластмасова чаша. Добре, че стиловете се редяха един след друг и имахме възможност да отдъхнем от страстите, за да посетим ирландските безбрежни поля, да викнем „Уооооо“ след няколко рок парчета и накрая да потанцуваме с цяло сърце, когато ИМЕЛДА ни пощади, извади ни от еротиката и ни хвърли в буйните танци. 

С други думи, прекрасно преживяване под пловдивското небе, което ни извади от вечното ни състояние на екзистенциална посредственост за два часа, показа ни една великолепна мадама с разкъртващ глас, напълни ни душите и ни изпрати по живо по здраво. 

Щеше ми се повече хора да бяха дошли. ИМЕЛДА МЕЙ е изумителна звезда и заслужаваше най-малкото да напълни прословутата ни Зала 1 на НДК. Уви, не стана точно така. Не знам как се дотира интереса към съвременното изкуство и какви са механизмите хората да се научат да изпитат нужда от него, но очевидно нейде сме объркали пътя и малцина стигат до заветната точка, в която да чуят и видят таланта, музиката и страстта, които наистина ще формират някаква разлика в живота им поне за вечер. 

ГАЛЕРИЯ

Източник: RadioTangra.com