PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS

03 Февруари 2018
news page

PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS издадоха първия си албум 'The Age Of Absurdity' от Nuclear Blast/Wizard.

Това е новата група на китариста на MOTORHEAD - ФИЛ КЕМБЪЛ, в която той действа с тримата си синове - ТОДДЕЙН и ТАЙЛА, както и с певеца НИЙЛ СТАР.

Говорим със самия КЕМБЪЛ и с НИЙЛ СТАР по телефона...

едно интервю на Васил Върбанов
 
слушайте тук
 
АЛБУМЪТ ВИ Е ФАКТ - ЦЕЛИЯТ ЛИ Е ЗАПИСАН В УЕЛС?
Фил: Да, записахме то в студио Rockfield и в студио Longwave в Кардиф. Мастериран е в Abbey Road в Лондон, но музиката е записана в Уелс.
 
НИЙЛ, ТИ ЛИ СИ ПИСАЛ ТЕКСТОВЕТЕ?
Да.

КАКВО ТЕ ВДЪХНОВИ ЗА ТЯХ?
Нийл:
От прецакания свят, в който живеем.
Фил: Има достатъчно материал, нали Нийл?

Нийл:
 Точно така! Всеки ден се случва нещо ново идиотско и така нататък. Но в същото време, се оставям на музиката да ме води и да получа вдъхновение за текстовете от нея. Музиката е чудесен начин да освободя агресията от себе си...
Фил: Спира го да убива разни хора….
 

Г-Н КЕМБЪЛ, КЪДЕ ВИЖДАТЕ ТАЗИ ГРУПА СЛЕД 10 ГОДИНИ?

Фил:
 Ще живеем в по-големи къщи…
Нийл: Ха ха ха...

Фил:
 Всъщност, нямам представа. Надявам се просто да продължим да се забавляваме и да свирим там, където ни се свири и когато ни се свири. А и да продължим да композираме, когато ни се прииска да записваме. Единственото, което има значение, е да продължим да правим добра музика. В края на краищата - целият смисъл е в това. Вече имаме добра музика, но кога ще съумеем да продължим да го правим, все още не мога да кажа.
 
В ГРУПАТА СТЕ С ТРИМАТА ВИ СИНОВЕ, ЗАЩО НЕ ОСТАВИХТЕ ВОКАЛИТЕ НА ЖЕНА СИ - ТАКА БАНДАТА ЩЕШЕ ДА Е ИЗЦЯЛО ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО?

Нийл
: Това е много разумен въпрос!…
Фил: Ами, много е просто - искам да продаваме албуми. Затова не искам жена ми в групата. Нийл, днес ни се падна да говорим с комик.

Нийл
: Така изглежда...
Фил: Имам и две кучета - и тях ли да ги прослушам?

НЕ, НЕ, НЕ СТАВА ДУМА ЗА КОМИК, А ЗА ИЗПЪЛНЕН С ЛЮБОПИТСТВО ЧОВЕК...ХАЙДЕ, КАЖИ НИ ЗА СОЛОВИЯ ТИ АЛБУМ. ЧАКАМЕ ГО ОТ ДОСТА ВРЕМЕ - НА КАКЪВ ЕТАП СИ С НЕГО?

Фил
: Получава се наистина добре. Разбира се, трябваше да го оставя временно настрани, за да се посветя на убийствения ни албум на BASTARD SONS. Това, което е супер, е че вече успях да запиша някои от героите на моето детство за него. Имам още малко работа по него - трябва да направя още 2-3 нови песни, но нещата вече придобиват форма. Надявам се да го издам още към края на 208, най-късно началото на следващата година.
 


НИЙЛ, КОГАТО СЕ СРЕЩНА С ФИЛ КЕМБЪЛ - КАК СЕ ОБЪРНА КЪМ НЕГО - С Г-Н КЕМБЪЛ ИЛИ ПРОСТО ФИЛ?

Нийл:
Всъщност, не си спомням кога се срещнахме за първи път... 
Фил: Аз, обаче, си спомням. Гледах те на сцената с DOPAMINE и ти казах, че звучиш така, сякаш групата има двама певци едновременно. Ти ме нарече 'LORD AXESMITH'

Нийл
: Точно така, а и все още те наричам Lord Axesmith

ПРЕКРАСНО…

Фил:
 Е, аз съм истински лорд.
 
НЕ МОЖЕМ ДА НЕ ТЕ ПИТАМЕ И ЗА ТОВА - ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ЗАГУБИ МНОГО СКЪП ПРИЯТЕЛ - ИМАЛ ЛИ СИ КЪСМЕТА ТОЙ ДА СЕ ПОЯВИ В СЪНИЩАТА ТИ ОТТОГАВА?

Фил:
Леми, ли?

ДА...

Да, ЛЕМИ и родителите ми идват в сънищата ми почти два пъти седмично. Фил Тейлър също. И все едно пак сме на турне. Приятно е и поддържа спомените живи. След това се събуждаш и осъзнаваш, че всичко е било само сън, но пак е готино...     

НИЙЛ, ДО КАКВА СТЕПЕН, ВСЪЩНОСТ, СЕ ЧУВСТВАШ УВЕРЕН В ТАЗИ ГРУПА? НЕ СЕ ЛИ ПРИТЕСНЯВАШ ДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ, КАТО В БАНДИТЕ НА РИЧИ БЛЕКМОР - КЪДЕТО КИТАРИСТЪТ ВНЕЗАПНО РЕШАВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕНИ ПЕВЕЦА?

Фил:
Той едва ли даже знае кой е Ричи Блекмор...
Нийл: Разбира се, че знам кой е. Дори имам един негов Greatest Hits албум. Всеки в нашата група може да свири на повече от един и на различни инструменти и би било готино някога да си разменим ролите. Барабанистът свири на добре на китара, басистът също, както и барабани..

Фил:
Аз мога и на бас...
Нийл: Аз свиря добре и на китара, ако се налага...
Фил: Нямам планове да уволнявам НИЙЛ скоро, ако това ме питате. Това е група, която смятам да задържа такава, каквато е.  
 

ТВЪРДЕ МНОГО СЕ ГОВОРИ И ИЗТЪКВА - КОЛКО РАЗЛИЧНИ СА НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ...НАИСТИНА ЛИ СА ЧАК ТОЛКОВА РАЗЛИЧНИ?

Фил:
В какъв смисъл?

ПО-ЦИФРОВО НАСОЧЕНИ СА ОТ НАС, БЕЗ СЪМНЕНИЕ, А И МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ВНИМАНИЕТО ИМ СЕ ЗАДЪРЖА ЗА ПО-КРАТКО...

Фил:
 Те определено имат много по-голям достъп до света, отколкото ние навремето. Времената са толкова различни, че са чак несравними...В моето детство, за да си играем - имахме само една топка, вързана на пръчка или фигурките на Екшън мен. Сега, с едно натискане на копчето, получаваш какво ли не.

Ако това се използва за нещо хубаво - е много хубаво. Но трябва много да се внимава и ролята на родителите е адски важна - за възпитанието и за насочване на децата към ценностите. Ето, аз имах късмет с моето семейство, а също и НИЙЛ - неговата фамилия е страхотна. Има толкова добри семейства, при които полиция ходи поне два пъти седмично, заради нещо, което са направили децата...
 
ХА ХА ХА... 

Не не, точно така става...Светът днес е станал по-суров и на хората им се случват разни лоши работи. По мое време нещата бяха много по-прости. Да, има голяма разлика в поколенията - има разлика дори между децата ми...най-големият -ТОД вече е на 34. И между него и най-малкия има 20-ина години разлика...Не знам НИЙЛ какво мисли по въпроса...

Нийл:
Да, нещата наистина се промениха адски за тези последни 20 години...направо не знам докъде ще ни доведе всичко това...
Фил: Нали споменахме жена ми по-рано днес - с нея тези дни си говорихме за това как днес се смята за нормално да се купуват мобилни телефони на 5-6-годишни деца....

ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ БЪДЕ СЛЕД ОЩЕ 10 ГОДИНИ - ПРЕДПОЛАГАМ МНОГО ПО-РАЗЛИЧНО ДОРИ ОТ СЕГА...

Фил:
Да, не се бях замислял какво ще бъде след още 10 години, но сега като си говорим и леки тръпки ме побиват.
 

МИКИ ДИЙ СТАНА БАРАБАНИСТ НА SCORPIONS, А ТИ СИГУРНО СИ ПОЛУЧИЛ МНОГО ПОКАНИ ОТ РАЗНИ ГРУПИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИШ КЪМ ТЯХ...ИЛИ ВЕЧЕ ИМАШЕ ТВЪРДЕ МНОГО СОБСТВЕНИ МУЗИКАЛНИ ИДЕИ И РИФОВЕ В ГЛАВАТА И СЪРЦЕТО, ТАКА ЧЕ РЕШИ ДА ПРОДЪЛЖИШ САМ НАПРЕД?

Никой не ми е правил предложения. В продължение на 4 месеца не давах интервюта. Така или иначе вече имах групата - още 2 години преди ЛЕМИ да ни напусне - тогава се казваше PHIL CAMBELL AND THE ALL STARS BAND и свирехме за кеф. Когато MOTORHEAD приключи - реших да я развия и да направя следващата стъпка. Но не съм търсил възможност да си намеря място в друга група, не изкарах името си на пазара. А и никой не смееше да говори с мен по онова време.
 
Страхотно е, че МИКИ влезе в SCORPIONS - те са супер пичове и се надявам да направим няколко концерта заедно. Иначе, аз съм адски горд с това, че се върнах и започнах от самото начало.

С МИКИ си говорим всяка седмица за това - ето по-рано днес, в едно друго интервю ме попитаха, дали е било възможно да продължим MOTORHEAD без ЛЕМИ. А това не е нещо, които дори би могло да ни хрумне, защото е ясно, че няма MOTORHEAD без ЛЕМ...
 
БЛАГОДАРЯ ЗА ТОЗИ ОТГОВОР! МЕЖДУ ДРУГОТО, КОЙ ПОДСТРИГВА ТАЙЛА?

Фил:
Някакъв фризьор. Поне той така казва. Излиза и като се върне подстриган след час, твърди, че фризьорът бил професионалист...Явно е онзи, който прави косата на ХАУЪРД ХОЛОУИТС от сериала 'Bing Bang Theory'.

ЩЕ СВИРИТЕ В СОФИЯ НА 1 СЕПТЕМВРИ - ДОТОГАВА ВИ ПОЖЕЛАВАМ КЪСМЕТ И БЛАГОПОЛУЧИЕ.

Фил:
Да, обади се - да де видим. Беше приятно интервю. 
 
 
права ТАНГРА МЕГА РОК 

 

Източник: RadioTangra.com