За мюзикъла 'КОСА' на студентите

25 Февруари 2019
news page

Легендарният мюзикъл 'КОСА' ще бъде представен в пет български града през април.

Той е реализация на 'Клуб Бродуей' към Американския Университет в Благоевград, който за 12-а поредна година да възможност на студентите си да проявят своя младежки талант и театрална, музикална и танцова креативност.

"Мир, любов, справедливост, свобода, толерантност, щастие - тези думи описват духа на 'КОСА', продукцията, която запознава света с “рок мюзикълите”. - подчертават Broadway Performance Club.

Зрителите ще могат да проследят историята на едно “племе”, съставено от политически активни, дългокоси хипита, които живеят в Ню Йорк и се борят срещу задължителната военна служба във Виетнамската война.
 
 
От вече близо 50 години, 'КОСА' е извоювал световен статус не просто на мюзикъл, а и на социално-културен феномен, празнуващ живота и свободата.  
 
Този клуб е съставен изцяло от студенти, които работят по проекта от самото начало на учебната година и продължават до премиерата през април.
 
В студиото на радио ТАНГРА МЕГА РОК посрещаме НИКОЛА, който е външен участник в мюзикъла, защото учи тонрежисура в НБУ в София. Познаваме го от великотърновската група ДОПАМИН, която направи страхотно впечатление преди 2 години в 'Голямото РОК междучасие' по БНТ.
 
В 'КОСА' той пее и танцува в ролята на КЛОД БУКОУСКИ и сега ни разказва за механизмите, по които дейстав този студентски организъм, за замесените хора, ентусиазма, режисурата, групата, която свири, техническия екип, спектаклите и изобщо за всичко....
 
едно интервю на Васил Върбанов
 
СЛУШАЙТЕ ТУК  

'КОСА' ('HAIR') е дванайсетият мюзикъл, който 'Клуб Бродуей' ще представи пред публика в 5 града през април. 
 

 

Източник: RadioTangra.com