НАЗДРАВЕ - РОК РАДИО ТАНГРА стартира на ДНЕШНИЯ ДЕН преди 18 години

08 Декември 2010
news page

8 декември 1992 - тогава започнаха първите пробни излъчвания на култовото радио Тангра, а няколко дни след това - на 12.12 започнаха и редовните програми на 96.7 укв в София.

10 години и половина по-късно, на 1 април 2003, радиото бе трансформирано от новите собственици в спортна станция, която постепенно угасна, но на 4 април 2006, идеята бе възродена от ключовите фигури в екипа на Тангра, първочанално като онлайн вариант - ТАНГРА МЕГА РОК, който се разшири и към сателитно, кабелно и мобилно излъчване. За успехите - ВИЖ ТУК.

"Много се радвам, че го направихте. Вие сте ....нещо като...последните мохикани. Чудесно е, че възродихте радиото." - каза един от създателите на Тангра - КИРИЛ МАРИЧКОВ в студиото на шоуто 'Джитбол' по Тангра Мега Рок миналия петък.

"Направихме радиото през 92 с Косьо Марков от Тангра, но първоначално имахме идея да сме трима - с Гошо Минчев. Радиото щеше да се казва 3М - на нас тримата. Но после именно Гошо предложи да е Тангра." - припомни позабравени факти лидерът на Щурците.

На въпроса, как гледа на закриването на ефирното радио Тангра през 2003, КИРО каза:

"Това е болната ми тема. През 2003 най-после получихме честоти за още 8 града. До този момент, като чисто софийско радио, се самоиздържахме чудесно. Но за новите честоти разходите скачаха много и ни трябваха пари и нови съдружници...Много се радвам, че го възродихте... "

Останалото е история....

YEAHHHH
1993, Васко Кръпката е на стъблите на рок радио Тангра на ул.'Аксаков' № 13, учтиво помолен от момчетата от ХИПОДИЛ  да им позволи да се снимат със 'звездата' (само ако е удобно!) - снимка: Асен Тонев

Днес в Тангра Мега Рок продължават да действат основните ефирни фигури на рок радио Тангра - Васил Върбанов, Мони Панчев, Насо Русков, Коко Стойнов, заедно с непрекъсната емоционална подкрепа от Илиана Бойчева, а също и някои стари административни акули.

В сила са и нови попълнения - новата вълна в голямото Тангра семейство -  Алексадър Бояджиев - Чика, Стефан Йорданов - Стифф, както и опитните Андрей Владов и Мартин Дончев от школата на BBC.

Наздраве! 

Източник: radiotangra.com