БИЛ УОРД напусна официално BLACK SABBATH

16 Май 2012
news page

След няколко месеца затишие, неразбирателството между барабаниста БИЛ УОРД и мениджмънта на BLACK SABBATH отново избухна и доведе до официалното оттегляне на УОРД от предстоящите концертни участия на групата.

В дълго, изключително дълго писмо, барабанистът се обръща към феновете и "колегите музиканти", в което разяснява,  че му е било предложено да участва само в част от концертите, а за шоуто на BLACK SABBATH на фестивала Download през лятото, дори е бил поканен да свири само в 3 песни, а останалите да бъдат изпълнени от друг барабанист.

"За мен положението е или всичко или нищо. Не мога да бъда частичен барабанист в моята група" - подчертава УОРД и изтъква, че въпреки желанието си да излезе отново на сцена с ТОНИ АЙОМИ след  лечението, което последният премина и въпреки разочарованието на феновете, той се оттегля. 

УОРД твърди, че не изпитва никакво озлобление към другите членове на BLACK SABBATH, напротив - обича ги и битката му никога не е била срещу тях. 

Според него, при така създалата се ситуация няма победители - всички губят - групата, феновете и самият той, "както и тези, които си мислят, че са спечелили". 

Все пак, УОРД завършва с думите, че е отворен за преговори за бъдещето с мениджмънта. 

Всеки момент се очаква да бъде обявен барабанистът, с който BLACK SABBATH  ще свирят на предстоящите концерти, както и кой ще участав в записите на новия студиен албум.

Тази събота, 19 май, BLACK SABBATH трябва свирят в родния си Бирмингам, за първи път от 13 години насам.
 

Източник: classicrockmagazine.com