БНТ стартира проект за възраждане на ЛЕТНИТЕ КИНА

03 Юли 2012
news page

Българската Национална Телевизия започва осъществянването на проекта 'ЛЯТНО КИНО С БНТ'.

"Неговата цел е възстановяването на летните кина в страната." - това съобщи КАТЯ АТАНАСОВА - продуцент 'Външни продукции' в БНТ днес следобед в студиото на радио ТАНГРА МЕГА РОК.

"С брандиран БНТ бус (на снимката) и техника, която БНТ частично притежава, с екип от 9 човека, по начертан маршрут, включващ 15-17 града, това лято ще бъдат представени нови български филми на местата, на които е имало летни кина, или в съществуващите такива." - допълни КАТЯ, която освен мениджър на BLUBA LU и WICKEDA в миналото, дълги години работи и като журналист на тема култура и музика.  

Паралелно с прожекциите, БНТ ще снимат и репортажни истории с присъстващите хора, с представител на общините и същите се излъчват на другия ден в 'Денят започва с култура' и в новинарска емисия на БНТ1. 


на снимката: МИЛЕНИТА във филма 'ЛОРА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР'.




'
Проектът 'ЛЯТНО КИНО С БНТ' обхваща два големи модула:

От една страна, представяне на ново българско кино в по-малки и по-големи градове на страната с цел популяризирането му, подкрепено от мащабна инициатива за възстановяване на летните кина в места, в които ги е имало и има условия за това, или реконструкция на съществуващи такива.
 
Тази инициатива ще се реализира съвместно със съответните общини.

От друга страна, проектът включва и предложение за лятна опаковка на филмите по БНТ - детски филми и сериали, нови български филми (именно някои от тях са в основния пакет на модул 1) и чужди филми.
 

Източник: bnt.bg