КРИС КОРНЕЛ записа ПЕСЕН за НОВ САУНДТРАК

23 Октомври 2013
news page

КРИС КОРНЕЛ записа нова солова песен - 'Misery Chain', която ще бъде включена в саундтрака на филма '12 Years A Slave'.

Вокалистът на SOUNDGARDEN е бил трогнат от кинотворбата, която разказва истинската история на СОЛОМОН НОРТРЪП - свободен чернокож от Ню Йорк и неговите премеждия в периода преди Гражданската война в Америка.

Филмът,  който участват Чуитъл Еджиофор в главната роля, както и Михаел Фасбендер и Брад Пит излиза на 1 ноември, а саундтракът с музика от и вдъхновена от него ще бъде издаден на 19 ноември.

Музиката е писана от вече легендарния филмов композитор ХАНС ЗИМЕР, а саундтракът е компилиран от 9-кратният носител на 'Грами', ДЖОНИ ЛЕДЖЪНД

Бях силно разтърсен от филма и от цялата история - толкова силно, колкото никога досега.” - признава КОРНЕЛ.

Това ме вдъхнови да напиша близо 100-тина песни, но в крайна сметка сведох всичко до една единствена, в която вложих цялата поука от преживяното от този човек.

Състраданието, основните човешки права и любовта трябва да са нашите приоритети, които да поставим над различните раси, религии или търговски интереси.

Всяко поколение се нуждае от напомняне на тази простичка идея
.”

КРИС КОРНЕЛ започна своето солово акустично турне на 15 октомври с концерт в Сан Диего, Калифорния.

На него, той представя парчета от цялата си кариера, в това число и за първи път акустични версии на песни от миналогодишния албум на SOUNDGARDEN -  'King Animal'.


 

Източник: radiotangra.com