СКАНДАЛ с филма за ДЖИМИ ХЕНДРИКС

27 Май 2014
news page

Филмът за ДЖИМИ ХЕНДРИКС - 'All Is By My Side' предизвика скандал със сцени, в които великият китарист бие приятелката си.

КАТИ ЕТЧИНГАМ, която живее с него три години в Лондон, твърди, че подобно нещо никога не се е случвало. 

Нещо повече, според нея, продуцентите били отклонили предложението й да им помогне.

'All Is By My Side'
бе прожектиран тази седмица на филмовия феситвал в Сиатъл и предизвика бурна реакция и в биографа на ХЕНДРИКС - ЧАРЛС КРОС.

"Отвратителен филм. Най-шокиращо бе това, че ДЖИМИ е представен, как бие жена на два пъти. Самата Кати Етчингам твърди, че нищо подобно не се е случвало.

"За книгата ми, интервюирах 325 души - от роднини, през музиканти от групата, до гаджетата. Не съм чувал нищо, което дори да се доближава до това." - споделя писателят.

"Говорих с КАТИ многократно - ужасно е разстроена от начина, по който е представена във филма. Когато те показват, като жертва на домашно насилие, това сериозно наранява достойнството ти."

Според него, филмът е пълен провал за режисьора и сценарист ДЖОН РИДЛИ, правил филмите '12 години в робство', 'Three Kings' и 'U-Turn'.   
 
В ролята на ДЖИМИ ХЕНДРИКС е рапърът АНДРЕ 3000 от OUTKAST.

В 'All Is By My Side' не е използвана музика на ХЕДРИКС, след отказа на сестра му ДЖЕЙНИ да предостави правата на продуцентите. 

Филмът излиза на екран във Великобритания на 18 август.


 

Източник: http://classicrock.teamrock.com/