МАЙК ПАТЪН записа нов албум с проекта tētēma

30 Септември 2014
news page

Въпреки че е зает с пълнокръвното завръщане на FAITH NO MORE - вокалистът МАЙК ПАТЪН не спира страничните си занимания. Новият проект се казва tētēma и в него, той помага на австралийския пианист и композитор, АНТЪНИ ПАТЕРАС.

Дебютният им албум - 'Geocidal' излиза на 9 септември от лейбъла на ПАТЪНIpecac Recordings.

"Всичко започна, когато се затворих за 10 дни в един манастир във френската провинция, за да обмисля някои нови звуци и ритми." - разказва ПАТЕРАС.

След това, той се мести в студио в Париж, където записва барабани и пиано, а след това добавя и електронни звуци и оркестрации. Най-накрая, творецът лети до Сан Франсиско, за да запише вокалите на ПАТЪН.

"Не става дума за лудизъм, хахаха. По-скоро, в този проект, бях тласкан от желанието всичко в музиката да идва от чувството и инстикта, а не да следваме желанията на машините и да прегърнем временната плодовитост, която те ти дават."

Вече можем да видим и обложката на албума, но все още не можем да чуем и нота от него. Според ПАТЕРАС, той е "много, много специален".

Както собщихме многократно, FAITH NO MORE ще изздадат 7-инчовия сингъл 'Motherfucker' на плоча на 28 ноември, а на 9 декември и в дигиталните платформи. Новият албум на групата се очаква през април 2015.

 

Източник: exclaim.ca