Фенове на CANNIBAL CORPSE арестувани в Русия

17 Октомври 2014
news page

Руската полиция арестува 18 фенове на CANNIBAL CORPSE в Санкт Петербург при възникналите безредици, след като концертът на групата в града бе отменен в последния момент. Официалната причина, обявена от организаторите, бе "технически проблеми в клуба", но закупилите билети изразиха съмнение, че става дума за "политически причини".

Както ви информирахме още през септември, православни организации в страната поискаха забрана на концертите на групата. 

Вестник St. Petersburg Times съобщава, че феновете започнали да мятат бутилки по полицаите, което довело до тяхното задържане. Според повдигнатите срещу тях обвинения, те могат да бъдат осъдени да заплатят глоба и 15 дни затвор.

Това е третият отменен концерт на CANNIBAL CORPSE в Русия, след Уфа и Москва. Все пак, шоутата в Краснодар, Самара, Челябинск и Екатеринбург минаха без проблеми.

Ето и официалното изявление на групата: “Концертите ни в Уфа, Москва и Санкт Петербург бяха отменени. Ние бяхме в тези градове и бяхме готови да се качим на сцената, но не ни позволиха. В Уфа, например, спряха тока в залата малко преди концерта с обяснението, че наемът е изтекъл.

В Москва и Санкт Петербург ни казаха, че нямаме подходящите визи и ако се опитаме да свирим, концертът ще бъде спрян от полицията, а ние ще бъдем задържани и депортирани.”

Дойдохме в Русия много надъхани за всички планирани концерти. Извиняваме се, че не успяхме - беше извън нашите възможности.”

CANNIBAL CORPSE не са първата група, която се сблъсква с проблеми в Русия -  МЕРИЛИН МЕНСЪН бе принуден да отмени шоуто си в Москва през юни, заради бомбена заплаха.

CANNIBAL CORPSE издадоха 13-тия си албум 'A Skeletal Domain' миналия месец.
 

Източник: metalhammer.teamrock.com