ФИЛ РЪД от AC/DC обвинен в поръчителство на убийство на двама

06 Ноември 2014
news page

ФИЛ РЪД бе обвинен в поръчителство на убийство на двама души. 60-годишният барабанист на AC/DC бе арестуван вчера рано сутринта в дома си в Туаранга, Нова Зеландия (снощи българско време).

Малко след това, той се изправи пред съда в града и освен за поръчителство за убийство, той бе обвинен допълнително и за притежание на метаамфетамини, канабис и отправяне на заплахи за убийство. Ако бъде признат за виновен, РЪД може да получи до 10-годишна ефективна присъда.

Предполагаемото поръчителство се е случило в периода 25-26 септември тази година. Разследващите полицаи са назовали двете предполагаеми жертви, както и човека, който е трябвало да изпълни поръчката, но съдия ЛУИС БИДУА е наредил имената да бъдат запазени в тайна за обществеността.

След като изслушал обвиненията, РЪД е бил освободен под гаранция и ще се изправи отново пред съда след три седмици. Той и адвокатът му са отказали каквито и да било изявления пред медиите.

Барабанистът предизвика вълна от слухове, след като не се появи на заснемането на два клипа на AC/DC в Лондон миналия месец. След това, групата публикува и първата си нова официална снимка, отново без РЪД, без да даде никакво обяснение.

Фенове, присъствали на снимането на клиповете, споделиха в мрежата, че вокалистът БРАЙЪН ДЖОСЪН бил казал, че барабанистът не е могъл да дойде, поради "семейни причини".  

Новият албум на AC/DC - 'Rock Or Bust' излиза на 1 декември.
 

Източник: classicrock.teamrock.com