Останалите от CREEDENCE пак съдят ДЖОН ФОГЪРТИ за името

10 Декември 2014
news page

ДЖОН ФОГЪРТИ - вокалистът на CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL е на прицел от нов съдебен иск от бившите му колеги от групата.

ДЪГ КЛИФЪРД, СТУ КУУК и вдовицата на ТОМ ФОГЪРТИ са подали документите в съда в Невада, като се стремят да му наложат забрана да използва името CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL на предстоящото си турне.

Певецът тръгва на път, за да изпълни на живо парчета от три албума на групата от 1969 - 'Bayou Country','Green River' и 'Willy And The Poor Boys', но КЛИФЪРД и КУУК твърдят, че то се рекламира в нарушение на постигнатото през 2001 споразумение, да не се използва марката CCR.

Съдебните битки за правата върху името избухнаха през 1996 - цели 24 години след разпадането на групата, но 5 години по-късно, нещата се успокоиха с подписването на въпросния договор.

Сега, в отговор на новото разпалване на противоречията, ФОГЪРТИ готви на своите бивши колеги контрапроцес за неизплатени отчисления.

Новото събиране на CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL изглежда невъзможно, след като през април, КЛИФЪРД заяви: “Предполагам, че в това има огромни пари, но животът е твърде кратък. Той си има своята група, ние нашата и сме щастливи от това състояние.”

 

Източник: http://classicrock.teamrock.com/