Спряха фланелки с отпечатано предсмъртното писмо на КЪРТ КОБЕЙН

15 Януари 2015
news page

Фланелки с отпечатано предсмъртното писмо на КЪРТ КОБЕЙН отпред бяха спрени от продажба след надигналата се яростна вълна на недоволство от феновете на NIRVANA и обикновени граждани, които определиха идеята като "отблъскваща".

Дрехите - бейзболни фланелки и потници, бяха пуснати в модния сайт Etsy, но бяха свалени поради реакциите в социалната мрежа Reddit. Скоро след това, те се появиха в eBay, предложени от тайландска фирма, но вече ги няма и там.

"Това ме кара да си задавам въпроса, има ли морал в модната индустрия и колко далеч могат да стингнат хората, за да спечелят някой долар. Не виждам никакво творческо вдъхновение зад тези фланелнки - те са просто тъпи и противни, откъдето и да ги погледнеш." - такива са най-общо казано реакциите в социалните мрежи. 

Фенове припомнят, че подобни дрехи се появиха през 90-те, веднага след самоубийството на КОБЕЙН през април 1994, като най-скандалните бяха с отпечатан смъртния акт на певеца.

Както ви съобщихме, на 4 май по HBO в Америка ще бъде премиерата на първия официален документален филм за КЪРТ КОБЕЙН - 'Montage Of Heck', а скоро след това, той тръгва и по екраните в няколко европейски държави.
 

Източник: classicrock.teamrock.com