Концертните зали на Острова забраняват стиковете за СЕЛФИ

20 Януари 2015
news page

Стиковете за селфи бяха забранени от някои от най-големите концертни зали във Великобритания с цел, използващите ги да не пречат на другите зрители.  

Удължителите,  които позволяват да се самоснимаш от разстояние, се оказаха един от най-масовите подаръци за коледа на Острова и започнаха да се внасят масово по концерти още в първите седмици след това.

Първите зали, които наложиха забраната са O2 Arena, Brixton Academy и Wembley Arena в Лондон.

"Не позволяваме вкарването на стикове за селфи в Арената по съображения за сигурност, както и защото те ограничават видимостта на другите хора. Нямаме нищо против да си правите селфита, но ще трябва да си оставите стикчето у дома, моля." - сподели говорителят на 20-хилядната O2 Arena.

Шефовете на The Academy Music Group, които държат 16 големи зали на Острова, сред които O2 ABC в Глазгоу и Underground в Лийдс също забраниха стиковете.

"Това решение е в хармония с нашата съществуваша политика, която забранява филмирането и фотографирането на концертите с iPad-и и други таблети, с което би се пречело на другите зрители." - се казва в тяхното официално съобщение.

Забраната със сигурност ще бъде посрещната с радост от много музикални звезди, които често са изразявали неудоволствието си от снимките с телефон по време на шоу.

Миналата година, КЕЙТ БУШ направи пауза в концерта си, за да помоли феновете да не развалят завръщането й на сцената с постоянно щракане, а вокалистът на SLIPKNOT - КОРИ ТЕЙЛЪР заплаши, че ще хвърли кофа с вода по всеки фен, който види да снима с телефона си.

Източник: prog.teamrock.com/