СТИВЪН УИЛСЪН отрича ново събиране на PORCUPINE TREE

23 Януари 2015
news page

СТИВЪН УИЛСЪН отрече мълвата, че възнамерява да запише с PORCUPINE TREE студиен албум № 11.

Бандата се разпадна след излизането на 'The Incident' през 2009 и УИЛСЪН се отдаде на соловата си кариера, къпейките се в славата на най-влиятелната фигура на съвременната британска прогресив сцена.

Едно от най-смешните неща по отношение на интернет е това, колко бързо една лъжа може да се превърне в слух, а след това и да започнe да се възприема от хората като факт." - споделя УИЛСЪН пред FaceCulture.

Някакъв човек написа в един сайт, че Стивън Уилсън бил казал, че ще прави нов албум с Porcupine Tree. А аз този човек не го познавам и никога не съм чувал за него. Преди да се усетиш и слухът се разнесе. Започнах да срещам хора, които ме питаха - "О, чувам, че работиш по нов албум с групата."

СТИВЪН УИЛСЪН ще издаде новия си солов албум 'Hand. Cannot. Erase.' на 2 март, но не отхвърля възможността някога да се завърне към PORCUPINE TREE.

Подозирам, че ако някога направя това, то ще бъде за мен по-скоро като страничен проект. Нямам нужда да се връщам към групата сега. В същото време, Porcupine Tree има специално място в сърцето ми, както и в творческия ми път. Може би ще направим някога нов албум заедно. А дали ще е последен, не знам. Към настоящия момент мога да кажа ,че нямам такива планове.”

УИЛСЪН започва сериозно турне във Великобритания с музикантите от соловата си група през март.

Източник: prog.teamrock.com