BLIND GUARDIAN представят новия си басист - БАРЕНД КУРБОА

28 Януари 2015
news page

BLIND GUARDIAN представиха новия си басист - БАРЕНД КУРБОА. Той е холандец и вече има зад гърба си повече от 4000 концерта и е участвал записите на над 60 албума.

Работил е с музиканти като ЗАК УАЙЛД, ЕЙДРИАН ВАНДЕНБЕРГ (WHITESKNAKE) и АТМА АНУР (JOURNEY), а през 2004 бе избран за най-добрия метъл басист от списание Guitar Player.  

Ще го чуем и в новия албум на BLIND GUARDIAN - 'Beyond The Red Mirror', който излиза на 30 януари от Nuclear Blast/Wizard.

Това е най-дългата продукция, в която съм участвал някога. Записите продължиха общо 2 години. Музиката е толкова разнолика и точно това прави стила на BLIND GUARDIAN толкова уникален.” - споделя холандецът.

БАРЕНД не крие, че изпитва достатъчно увереност, когато става дума за музикалните му способности: “Свиря с доста мощ, но и с много мелодия - можете да ме сравните с ДЖОН ДИЙКЪН, а това определено се харесва на ХАНЗИ КЮРШ и на китариста АНДРЕ ОЛБРИЧ, които са огромни фенове на QUEEN.” - добавя холандецът.

Музиката е в кръвта му - син е на прочутия джаз барабанист ПИЕР КУРБОА, свирил с ЖАН-ЛЮК ПОНТИ и БЕН УЕБСТЪР.

Малкият БАРЕНД започва първо с барабаните едва 4-годишен, но на 8 се прехвърля към баса и завършва музикалния лицей в Арнхем с този инструмент.
 

Източник: nuclearblast.de