Първата съпруга на ДЖОН ЛЕНЪН - СИНТИЯ почина от рак

02 Април 2015
news page

СИНТИЯ ЛЕНЪН - първата съпруга на ДЖОН ЛЕНЪН е починала на 75 в дома си в Испания.

Новината бе съобщена от сина й ДЖУЛИАН ЛЕНЪН, който написа в сайта си, че смъртта й е настъпила след "кратка, но смела борба с рака".

ДЖУЛИАН публикува в Twitter и снимка на майка си в сърце с надпис 'In Loving Memory'.

СИНТИЯ ЛИЛИАН ПАУЪЛ е родена в Блекпуул на 10 септември 1939, а на 17 среща ЛЕНЪН в училището по изкуствата в Ливърпул, когато той я потупва по гърба с думите: "Здрасти, аз съм Джон".



Двамата се женят точно преди избухването на Бийтълманията, която ще превърне съпруга на СИНТИЯ в един от най-известните мъже в света. В разгара на успеха в първите години на BEATLES, по настояване на мениджмънта, СИНТИЯ остава в сянка, така че легионите от почитателки дори не подозират за съществуването й.

Тя си стои в къщи и отглежда ДЖУЛИАН, докато групата обикаля света и оглавява всички класации. Развежда се с ЛЕНЪН през 1968, след като разкрива връзката му с ЙОКО ОНО.

Новината за смъртта на СИНТИЯ предивзика серия възпоменателни съобщения. ПОЛ МАКАРТНИ написа: "Тя беше чудесна жена - познавах я от първите ни дни на групата в Ливърпул. Беше чудесна майка на Джулиан и ще ни липсва на всички, но винаги ще пазя страхотни спомени за времето, което прекарахме заедно."

Съболезнования към ДЖУЛИАН публикуваха и РИНГО СТАР и съпругата му БАРБАРА, както и ЙОКО ОНО.

След развода с ЛЕНЪН, СИНТИЯ имаше още три брака - 1970 с италианския хотелиер Роберто Басанини, 6 години след това се омъжи за инженера Джон Туист, но и двете връзки завършиха с разводи. През 2002, тя сключи последния си брак - с Ноъл Чарлз - бивш собственик на нощен клуб, който почина през 2013.


 

Източник: bbc.co.uk