Нашият РЪГБИ отбор 'ЯНТРА' от Габрово - вицешампион на БЪЛГАРИЯ

19 Май 2015
news page

Мъжкият отбор на ръгби клуб 'ЯНТРА' (Габрово) е ВИЦЕШАМПИОН на България за сезона 2014-2015. 

Отборът, който този сезон игра с логото на радио ТАНГРА МЕГА РОК на гърдите, започна притеснено финалния мач с могъщите 'ВАЛЯЦИ' (Перник) на стадион 'Христо Ботев' в Ихтиман, като допусна бързо есе още в началото, след това още две наказателни есета и успя да върне само едно за резултат 5-19 на почивката.

През второто полувреме, играчите на 'ЯНТРА' се опитаха да извадят играта от схватката, където перничани видимо доминираха и отбелязаха две есета. 'ВАЛЯЦИТЕ' записаха само три точки през втората част, но въпреки че се измориха от натиска си през първите 40 минути, удържаха на натиска на амбициозните габровци и за 30-ти път вдигнаха купата на ШАМПИОН на България след крайния резултат 22-17. 

"Ние допринесохме много 'Валяците' за са за 30-ти път шампиони." - сподели пред радио ТАНГРА МЕГА РОК старши треньорът на 'ЯНТРА', ТРИФОН КОСТАДИНОВ, видимо разочарован от пропуснатия шанс за първа титла на габровци в 41-годишната история на клуба - "Добър сезон - лош завършек!"



"Чудесен мач, силна игра и на двата отбора  - прецизно съдийство от румънската бригада!" - коментира финала ръгби експертът на радиото, ВАСИЛ ВЪРБАНОВ.

"Впечатлен съм от чистата игра на 'ЯНТРА'. Според мен, те изпуснаха сами мача, защото 10 минути преди края изоставаха само с 5 точки и получиха право да изпълнят наказателен. В съвременния ръгби спорт, трябва да взимаш всяка точка, когато имаш възможност. Ако бяха вкарали тези три точки от удобна позиция, после имаха много време да търсят и ждроб или втори наказателен, който така или иначе дойде.

Явно увлечени да решат мача с есета, момчетата от Габрово, от които повечето са доста млади
, все още нямат достатъчно прагматизъм и са малко припряни. Допуснаха и няколко грешки, като изпуснаха топката във важни моменти.Липсва им търпение. Именно с търпение в последните минути, 'ВАЛЯЦИТЕ' показаха, защо всички в България ги наричат 'машини'."

"Честито и на двата отбора за силиня мач и най-вече на моя близък приятел - АНТОНИО ИВАНОВ от Перник, който за пореден път стана шампион и пак беше звярът-лидер на схватката, макар и вече на 46! Истинска легенда! Браво и на пичовете от Габрово, за нашето радио беше чест именно ТЕ да играят с логото ни! Догодина вече ще са шампиони!"



Източник: www.RadioTangra.com