Над 700 души на погребението на БИ БИ КИНГ - виж видео с церемонията

01 Юни 2015
news page

Над 700 души изпратиха БИ БИ КИНГ в последния му път вчера, като много от тях не успяха да влязат в баптиската църква 'Бел Гроув'. Легендарният музикант бе погребан близо до мястото, където се е родил в Индианола, Мисисипи.

Местната обществена телевизия предаваше церемонията пряко - долу можете да видите над тричасово видео от нея.

Президентът на САЩ, Барак Обама, изпрати писмо, което бе прочетено на присъстващите: “Никой не работеше повече от БИ БИ, никой не допринесе повече от него за разпространението на госпъла в блуса. Това ще бъде с нас завинаги - That thrill will be with us forever.”

89-годишният БИ БИ КИНГ почина на 14 май, а две от дъщерите му обавиха, че той е бил отровен от мениджъра и асистента си. Полицията продължава да разследва повдигнатите обвинения за убийство, но синът - УИЛИ КИНГ отхвърли тезата за насилствена смърт, като каза пред вестник Guardian:

Понякога, болката може да те накара да правиш нередни неща. Струва ми се, че водени от яростта, че загубиха татко, сестрите ми стигнаха до крайности. По принцип, те не са такива, но понякога, наистина не знаеш, как да дадеш израз на мъката си. Обвиниха неправилно човека.”

 

Източник: classicrock.teamrock.com