Счупеният крак на ДЕЙВ ГРОЛ ще струва милиони на FOO FIGHTERS

30 Юни 2015
news page

Героизмът на ДЕЙВ ГРОЛ, който довърши концерта на FOO FIGHTERS в Шведския град Гьотеборг, въпреки че си счупи крака след падане от сцената на 12 юни, предизвика масови симпатии.  

Групата, обаче, бе принудена да отмени цялото си европейско турне и според изчисления на Billboard, това ще й донесе загуби и пропуснати ползи от над 10 милиона долара. 

Финансовата ситуация на ГРОЛ и компания може да се окаже още по-тежка, ако американското турне, което трябва да започне на 4 юли не се случи. Първият концерт е насрочен във Вашингтон в деня, на който преди точно 20 години излезе първият албум на FOO FIGHTERS.

Влиятелният Billboard съобщава, че групата е заплатила за транспорта на оборудването си до Европа, където са били наети допълнително звук, светлина, сценични конструкции и камиони за цялата продукция на турнето, като голяма част от тези разходи не са възвръщаеми.

Само транспортът на личната апаратура на бандата обратно в Щатите струва 200 хиляди долара, а към това трябва да се добавят и предварително договорените дневни надници на многобройния помощен персонал, хотелски резервации, както и значителните разходи за ПР и реклама.

Експерти от списанието изразяват мнение, че мениджмънтът на FOO FIGHTERS със сигурност е направил сериозна застраховка на турнетата, но в нея едва ли е предвидена клауза за счупен крак на певеца.

Подозренията за това се подсилват от факта, че и мениджърът, и концертният агент на групата, отказват да коментират въпросите повдигнати от Billboard.

Самият ДЕЙВ ГРОЛ обеща, че ще се върне на сцената "възможно най-скоро", без да уточнява, кога и къде ще се случи това, както и дали контузиите му ще попречат на провеждането на някои от концертите в Америка.
 

Източник: www.RadioTangra.com