Основният китарист на GUNS N’ ROSES - ДИДЖЕЙ АШБА напусна АКСЕЛ РОУЗ

28 Юли 2015
news page

ДИДЖЕЙ АШБА обяви, че напуска GUNS N’ ROSES. Китаристът се присъедини към АКСЕЛ РОУЗ преди 6 години, за да работи с него по наследника на 'Chinese Democracy' от 2008.

 
Официалната причина е желанието на АШБА да прекарва повече време със семейството си и да се концентрира в правенето на музика с НИКИ СИКС и ДЖЕЙМС МАЙКЪЛ в SIXX AM.

С натежало сърце и в същото време с много гордост искам да съобщя, че реших да затворя тази страница от живота ми и да опаковам чудесното време, което изкарах с Guns N’ Roses, за гардероба със спомени." - четем в официалното прессъобщение. 

Достигнах до етап в живота, в който искам да отделя повече време на себе си, на групата ми Sixx AM, на жената, която обожавам и нашето семейство, както и на много предстоящи нови приключения.”
 
АШБА благодари на АКСЕЛ РОУЗ за оказаното доверие и добавя: “Ти си истински пирятел и си мой идол. Ще ти бъда вечно признателен. И въпреки че продължавам по своя път, си оставам завинаги един от най-големите ти фенове.”
 
Миналата седмица, другият китарист на GNR - РИЧАРД ФОРТЪС сподели, че бъдещето на групата е “неизвестно”, след като в последно време нямал никакви новини от РОУЗ.
 
РОН ТАЛ 'БЪМБЪЛФУУТ' (китара) от своя страна подчерта, че никога не се е чувствал напълно приет в GNR
 
SIXX AM ще влизат в студио през август, за да започнат работа по наследника на излезлия миналата година 'Modern Vintage'.

 

Източник: classicrock.teamrock.com/