ТЕД НЮДЖЪНТ защити зъболекаря-убиец на лъва СЕСИЛ

31 Юли 2015
news page

ТЕД НЮДЖЪНТ се произнесе по случая с убития от американски зъболекар лъв в Зимбабве и определи историята като “лъжа”.

 
УОЛТЪР ПАЛМЪР стана световноизвестен, след като застреля СЕСИЛ - най-популярното животно в африканската страна. Неговата теза е, че е бил подведен от двама местни водачи, че ловът е законен.
 
Оказа се, че СЕСИЛ е бил включен в мащабно изследване на университета 'Оксфорд' за опазването на лъвовете, а освен това е бил и главната атракция на Националиня парк Хуанге.
 
НЮДЖЪНТ, който е прословут със свооята страст към лова, се намеси в дискусия във Facebook с думите:
 
Цялата история е лъжа. Става дума за див лъв в парк, в който ловуването е законно. Всички животни се възпроизвеждат всяка година и без ловуването им би се стигнало да пренаселване и глад. Ще напиша цяла статия по този въпрос възможно най-скоро. Господи, колко са глупави хората.”
 
Според разследването на местните власти, ПАЛМЪР и гидовете му подмамили лъва извън парка, след което го уцелили със стрела. 40 часа по-късно те заловили ранения Сесил, доубили го с карабина и му отрязали главата.
 
Зъболекарят сподели, че съжалява за постъпката си, но подцерта, че нямал представа, че лъвът е местна знаменитост.
 
Бившият барабанист на Guns N’ Roses, МАТ СОРЪМ нарече НЮДЖЪНТ "болен човек", след като миналата година китаристът публикува снимка, на която позира с убит мармот.
Източник: classicrock.teamrock.com/