Съдът забрани публикуването на снимки на трупа на КЪРТ КОБЕЙН

03 Август 2015
news page

Снимките на трупа на КЪРТ КОБЕЙН няма да бъдат показани на обществеността, след като съдът отхвърли молбата на РИЧАРД ЛИЙ. Послединят започна кампания по възобновяване на разследването на смъртта на лидера на NIRVANA с настояването, че става дума за убийство и през 1994 КОБЕЙН не е отнел живота си сам.

 
Вдовицата КОРТНИ ЛАВ и дъщерята ФРАНСИС БИЙН заедно се противопоставиха на отварянето на документите със снимките, като изтъкнаха, че това би ги изложило на сериозен риск.
 
Стана навик да ме наричат убиец и да получавам смъртни заплаха от обсебени от теории на консперацията индивиди, които смятат, че имам нещо общо със смъртта на съпруга ми. Правенето на тези снимки публично достояние може само да даде нов тласък на такива хора и би застрашило допълнително личната ми сигурност.” - коментира КОРТНИ.
 
И двете с майка ми постоянно получаваме смъртни заплахи от болни хора, които са обсебени от баща ми.” - добавя ФРАНСИС и разказва случай, в който “психопат беше проникнал в дома ми докато бях на пътешествие и ме чакал в леглото в продължение на три дни. Обясни, че бил влязъл, защото така трябвало, тъй като духът на баща ми се бил вселил в неговото тяло.”
 
ТЕРИСА ДОЙЛ - съдия от Върховния съд в Сиатъл,  отхвърли искането на ЛИЙ с мотива, че не е попълнил документите си според изискванията. От своя страна, той сподели пред вестник Seattle Times, че ще подаде иска си отново, защото никога не бил чувал “случай с такова обществено значение да бъде закрит заради толкова тривиални причини.”
 
През юни, бивш ръководен служител на градската полиция сподели, че ще предприеме стъпки за възобновяване на разследването на смъртта на КОБЕЙН.
Източник: classicrock.teamrock.com/