Обвинениято в плагиатство на LED ZEPPELIN ще се гледа на 17 август

04 Август 2015
news page

Федералният съд в Лос Анджелис насрочи за 17 август заседание, на което ще гледа жалбата срещу LED ZEPPELIN за плагиатство при най-големия им хит - 'Stairway To Heaven'.


Според West Side Today, още същия ден, съдия ГАРИ КЛОСНЪР ще даде и официална пресконференция по повод случая.
 
LED ZEPPELIN са дадени под съд от РАНДИ КАЛИФОРНИЯ - китарист на SPIRIT, който заедно с колегите си твърди, че акустичната интродукция на 'Stairway To Heaven' е открадната от техния инструментал 'Taurus' от 1968.
 
През месец май тази година, LED ZEPPELIN внесоха своя отговор в съда и цитирайки съответните параграфи, алинеи и поправки в американските закони, подчертават, че нямат нищо против определението от подателите на жалбата, че "Led Zeppelin са една от най-великите групи в историята, а членовете й са извънредно талантливи музиканти.
 
ZEPPELIN признават, че са свирили на съвместни концерти със SPIRIT по време на първото си турне в Щатите, а от своя страна SPIRIT твърдят, че именно тогава ДЖИМИ ПЕЙДЖ е чул 'Taurus', а освен това британците били използвали друга тяхна песен - 'Fresh Garbage' в свое медли, което представяли на публиката на живо в периода 1968 - 1969.
 
Warner Music Group успяха да преместят делото да се гледа от Филаделфия в Лос Анджелис, защото там имало повече свидетели и именно там са документацията и архивите на музикалната индустрия.
 
Това е същият съд, в който през март, съдебните заседатели присъдиха ФАРЕЛ УИЛЯМС и РОБИН ТИКИ да заплатят 7.4 милиона долара за използвайки мотиви от парчето на МАРВИН ГЕЙ от 1977 'Got To Give It Up' в своя хит 'Blurred Lines' през 2013.  
 
 
 
 
 

 

Източник: hennemusic.com