НАСО РУСКОВ и ЧАРЛИ ви канят на афтър-парти след OPETH в Пловдив

21 Август 2015
news page

НАСО РУСКОВ и ЧАРЛИ от BABYFACE CLAN ще се включат в тържествата на радио ТАНГРА МЕГА РОК в Пловдив през септември.

Дългогодишният водещ и развратник в радиото и неговият най-близък музикален компаньон, ще действат като музикални селектори (и дори нещо повече) в нощта след историческия концерт на OPETH с оркестър в Античния театър на 19 септември.

Нашите съучастниците от пловдивската сцена организират off-програма на Sounds of The Ages 2015 - ето и подробности за тези така наречени "преди" и "след" лудории:  



Официалното warm-up парти на OPETH ще бъде в Рок Бар Download, а хората в него обещават, че той "ще бъде оплетен в сложните , но винаги искрени музикални фигури на шведските експериментатори. Непосредствено преди техния концерт, ще имате възможността да влезете под булото на тяхната музика и да се потопите в безбрежната тъмнина на северните пейзажи." 

Музикален гид за вечерта ще бъде Николай Николов, чиято задача ще е да ви преведе спокойно из всеки склон, гора или мъртво поле, до което ви отведат OPETH.  Вечерта ще бъде допълнена и от други прогресив/дет формации, които допълнително ще допълнят картината.
 
 
Нашите НАСО & ЧАРЛИ ще се влеят в така нареченото Официално OPETH афтър парти в 'Петното'! Те ще вилнеят на горния етаж с ледено студени преливки от electro, indie, post rock, cold wave. 

На подземната сцена, ще ви погълнат ЛопАтАркА и Krekhaus Jam.
 
Твърди се, че първите са добре известни на публиката под тепетата, тъй като взеха участие в поредицата 'Последните първи' и имат немалък брой  концерти по клубните сцени в града. Всъщност Росен, Роберта-Димана, Георги и Мартин са от Монтана, но животът ги разпръсква по различните части на страната. Събират се на едно място главно с цел музика. ЛопАтАркА играят един искрен природен танц с инструментите си, като представят народните елементи в своите песни през един пустинно-тежък поглед. Пейзажен антипод на OPETH...
 
 
Krekhaus jam са лежерни полуакустични трубадури от София. Блус-рок ориентираната банда създава с лекота меланхолични мелодии. Човек, докато ги слуша може да си представи света обърнат наобратно, може да си го представи продълговат, дори научно-еретично плосък. Носят усещане за безгранична свобода и спокойствие на духа. Георги, Явор Недев, Явор Милчев и Пенката няма да те оставят разсеян, точно в този момент те ще настъпят в територията на Led Zeppelin-ската психиделия и ще те разтресат основно. 
 

Очаквайте подробности за подобните "идпълнения" от off-програмата на Sounds of The Ages 2015 в Пловдив и официалните партите преди и след концертите на APOCALYPTICA и MACACO.

Междувременно, както стана ясно, OPETH ще живеят четири дни в Пловдив за репетиции с Оркестъра на Държавната опера в града. БИЛЕТИ за историческия концерт с цена 40 лв (регулярни) и 65 лв (golden circle) все още се намират в системата на www.Eventim.bg. В деня на шоуто ще бъдат съответно 50 и 75 лв -ВЗЕМИ СВОЯ - ТУК

Концертът се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК и е част от поредицата ни в Античния театър в самия край на лятото:
 
12 септември - 2 CELLOS;
18 септември - APOCALYPTICA;
19 септември - OPETH с оркестър;
20 септември - MACACO и Уикеда.
 
Пловдив - Европейска столица на културата 2019!
Източник: RadioTangra.com