IRON MAIDEN ще обикалят света с нов, още по-голям ED FORCE ONE

26 Август 2015
news page

IRON MAIDEN ще издадат дългоочаквания си нов албум 'Book Of Souls' на 4 септември. Групата ще направи колосално световно турне следващата година, като вокалистът БРУС ДИКИНСЪН отново ще кара самолета (буквално), с който ще пътуват музикантите, техния екип и апаратура.

Очаква се през 2016 турнето да премине през 35 държави, а новият 'ED FORCE ONE'  ще бъде най-големият, откакто групата лети със собствен самолет досега - Boeing 747-400

В момента, ДИКИНСЪН преминава курс на обучение, за да получи разрешително да управлява четиримоторния звяр.

С него IRON MAIDEN ще пренасят 12 тона оборудване и се очаква да прелетят близо 90 хиляди километра за концерти в Австралия, Азия, Северна и Южна Америка, Африка и Европа.
 
Турнето ще започне в края на фувруари в Щатите, за да продължи към Мексико, след което IRON MAIDEN ще свирят за първи път в Ел Салвадор, преди да посетят Коста Рика, Аржентина, Чили и Бразилия.
 
След края на концертите в Латинска Америка, групата се връща в Щатите и Канада, а през април ще пътува до Япония и ще направи първите си концерти в Китай. В началото на май, бандата ще завладее Австралия, Нова Зеландия и Южна Африка, а в края на месеца, най-после започва европейската част от турнето, което ще продължи до самия край на август. 

Подробностите и конкретните дати ще бъдат обявени в следващите седмици.
 
Източник: classicrock.teamrock.com/