Хиляди на опашки за последната книга на ТЕРИ ПРАТЧЕТ - виж корицата

27 Август 2015
news page

Последната книга на ТЕРИ ПРАТЧЕТ излезе днес - близо 6 месеца след неговата кончина.

'The Shepherd's Crown' е 41-ва от поредицата 'Светът на диска' и бе пусната във Великобритания снощи в 00:00 часа местно време, като десетки магазини на Острова отвориха специално за случая в полунощ.

Хиялди фенове в Лондон, Охфорд, Нюкясъл и други градове, се наредиха на опашки, за да си купят книгата, която е и петата от поредицата с основен персонаж ТИФАНИ СБОЛКИ. Много книжарници, които снощи останаха затворени, започнаха да работят рано тази сутрин.

'The Shepherd's Crown'
ще излезе на 1 септември, а премиерата й днес бе направена и в Австралия и Нова Зеландия и се посреща с много емоции от феновете. Книжарница в австралийския град Пърт подарява на всеки, който си я купи и пакетче носни кърпички, "защото това наистина е сбогом ".

Сър ТЕРИ ПРАТЧЕТ почина през март на 66 - осем години, след като се разболя от Алцхаймер.
 
 
"На ТЕРИ не му беше лесно да завърши книгата, защото през последната година здравето му много се влоши. Но все така пишеше с удоволствие." - разказва близкият приятел РОБ УИЛКИНС пред новините на BBC.

Според него, последният роман е бил 90% готов, преди болестта да принуди ПРАТЧЕТ да спре работа.

"Нямаше възможност съвсем да я полира така, както му се искаше, както и имаше още някои идеи, които искаше да доразвие, но не получи възможност да го направи."
Източник: bbc.com