Вижте българския анимационен филм 'THE BLOOD' с музика на SMALLMAN

03 Февруари 2016
news page

Вълнуващият късометражен анимационен филм 'The Blood' на талантливия български режисьор и аниматор - Велислава Господинова вече може да се гледа онлайн.

Филмът включва оригинална музика, композирана от българската етно-ембиънт/ алтърнатив метъл банда smallman и спечели награди от няколко международни филмови фестивала.

Велислава ще бъде един от гостите в 'ДЖИТБОЛ' по радио ТАНГРА МЕГА РОК този петък.

 

THE BLOOD / KRAVTA from Velislava Gospodinova on Vimeo.

Подходът към създаването на филмовия саундтрак не е класически. Велислава се обръща към smallman за написването на оригинална музика, с главната цел зрителят да бъде пренесен убедително, чрез всичките му сетива, в мрачната и драматична атмосфера на филма.

Това е рядък случай на сътрудничество между анимационен режисьор и метъл банда у нас, което поражда идеи относно възможността независими режисьори и групи да споделят обща публика. 

След като беше официално селектиран и прожектиран на повече от 30 международни филмови фестивала, спечелил няколко награди и номинации, сега The Blood е достъпен за гледане от всички. Българската публика го гледа ексклузивно в София по време концерта-промоция на третия албум на smallman - Envision на 31 май 2014.

Велислава го публикува официално в нейния Vimeo канал и в нейния уебсайт. 

 
Източник: RadioTangra.com