Лифтът на БОРОВЕЦ с удължено работно време за АКЦИЯТА ни на 'МУСАЛА'

15 Юли 2016
news page

Работното време на кабинкова въжена линия 'Ястребец' на 30 юли ще бъде удължено и последното качване от горна станция ще бъде в 20:00 часа. 

Това се прави за удобство на всички доброволци в Националната акция за почистване на връх 'МУСАЛА' от строителни отпадъци, организирана от радио ТАНГРА МЕГА РОК  и ИЯИЯЕ-БАН.

Работното време на лифта е гарантирано от Бороспорт АД, Боровец, които се присъединяват като партньори в акцията сега, когато Боровец празнува 120 години от създаването си (вижте най-долу). 

Както ви съобщихме, акцията ще бъде ознаменувана и с най-високия РОК концерт, правен някога в Европа.

На 30 юли (събота) елате на шоуто на D2 и ODD CREW на „МУСАЛА“ (2925 м) - всички подробности.
 
Това със сигурност ще бъде най-високата точка в тържествата по повод 10 години радио ТАНГРА МЕГА РОК

Очаквайте още подробности за графика на почистване и на концерта.

Текстът продължава и под снимката: 
 

Основните партньори на радио ТАНГРА МЕГА РОК в проекта са: 

- ИЯИЯЕ-БАН; 
- НИМХ-БАН;  
- Дирекция „Национален парк Рила“, Министерството на околната среда и водите;
- „Софийска вода“’ АД;
Бороспорт АД, Боровец;
- Българската национална телевизия.

Без тях, тази амбициозна идея би била невъзможна!

Всички ние се надяваме почистването на това свято място от строителните отпадъци да бъде само първата стъпка в една дългосрочна Национална кампания за изтъкването на „МУСАЛА“, не като “туристическа дестинация”, а като природа, която заслужава специално отношение и уважение от всеки. 

Всички партньори се обединяваме в една обща кауза „За чиста и защитена Рила“.
 

С цел да запазим спокойствието на дивите животни в района, както и да не нарушаваме естествената среда, в която те съществуват и се размножават, силата на звука от озвучаването на концерта ще бъде контролирана и в нормите на максимално облекчен  режим.
 
Звукът ще бъде насочен към публиката, разположена амфитеатрално на склона към върха. 
 
Боровец празнува 120 години от създаването си. Цялата 2016 ще мине под знака на тази годишнина. “Бороспорт” планира много събития и инициативи, с които да напомнят и разкажат за дългата активна история на първия планински курорт в България, създаден от Княз Фердинанд и царското семейство като ловна резиденция и развит като международен ски център през 70-те и 80-те години благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков – Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши. Много са събитията планирани за лятото – за поредна година през юни се проведе фолклорният фестивал „Магията на Рила планина“, следват Udaya Mузикален Йога Фестивал през август, рок фестивала „Боророк“ в края на август и множество спортни събития през цялото лято. 
Източник: RadioTangra.com