БИЛИ ГУЛД разказва всичко за преиздаването на първия FAITH NO MORE

18 Август 2016
news page

Днес, София е Световна FAITH NO MORE столица - вижте как и защо.

През юни, БИЛИ ГУЛД бе съвсем за кратко в България. Повод за блиц посещението му е 10-ия рожден ден на радио ТАНГРА МЕГА РОК.

След дълга серия визити на барове и други локали, басистът на FAITH NO MORE влиза отново в нашето студио, за да поговорим пред хората и за нещата, които му се случиха на него през тези 10 години - новото събиране на групата, новия албум.

Става дума и за предстоящото ново издание и за други неща.

Слушайте тук, а под текста има и видео с целия разговор.

едно интервю на Васил Върбанов

Сигурно много хора се пита, а вероятно и на теб често ти задават въпроса, ще има ли следващ албум след ‘Sol Invictus’ и кога? 

И напълно ги разбирам, въпросът е напълно логичен, ха ха ха. Всъщност, нямам представа. Мисля, че ако решим да правим нещо, ще го обявим всички заедно, така че няма да е честно да кажа каквото и да било по този въпрос.

Имаше ли песни, които мислехте да включите в 'Sol Invictus', но в крайна сметка отпаднаха?

Да, имахме повече песни от тези, които направихме. Определено. Взаимоотношенията ни са много добри, така че не виждам защо не бихме направили нещо ново. Но просто не мога да бъда аз човека, който да го каже в момента.

Ти си сега в Европа, за да рекламираш следващото ви издание, което не е точно нов албум. Кажи ни за какво точно става дума? 

Може би има хора, за които албумът е нов - казва се ‘We Care A Lot’ и е първият албум, който издадохме с FAITH NO MORE през 1985. Сега го преиздаваме - правим го самите ние - ще излезе след около два месеца. 

Каква е разликата с оригиналното издание?

Вероятно не всички знаят, че тогава имахме друг певец. Освен това Джим Мартин точно беше дошъл в групата, след като бяхме свирили с няколко други китаристи преди това. Първоначално направихме демо касета, но след това решихме да влезем в наистина добро студио и да опитаме да направим албума да звучи добре. С идеята, че това може да ни помогне да получим звукозаписен договор. Е, записахме го и само след седмица вече имахме договор….

Наистина ли?

Да, проработи. Интересното е, че сега нямаше изобщо да го преиздаваме, ако случайно не отрих лентите с мастера в мазето на къщата ми, след като жена ми ме накара да го изчистя. Тотално бях забравил, че е там. Направихме му нов мастеринг и сега звучи по-добре от оригинала, според мен.

В края на разговора ни, БИЛИ е достатъчно любезен да изтъкне, че за него радио ТАНГРА МЕГА РОК е духът на София.

 

Източник: RadioTangra.com