RIVERSIDE ще продължат като трио след смъртта на ГРУДЖИНСКИ

27 Септември 2016
news page

RIVERSIDE официално обявиха, че ще продължат като трио и няма да търсят заместник на починалия внезапно през февруари ПЬОТЪР ГРУДЖИНСКИ

Той си отиде едва 40-годишен от "внезапно спиране на сърцето" и потопи в скръб феновете и своите колеги и близки приятели от групата.

Взехме решение да не търсим нов китарист. Вече няма да сме квартет, а трио. В този състав ще подготвим и следващия студиен албум. Ако се върнем към концертите, ще взимаме сесийни китаристи - наши приятели, но съставът на RIVERSIDE ще бъде този, който виждате на снимката.
 
Да, разбираме, че това няма да е същата група. Знаем, че за мнозина от вас, историята на RIVERSIDE свършва тук и 'Eye Of The Soundscape' може би ще си остане последният албум на RIVERSIDE за вас.
 
"Знаем, че много от вас не могат да си представят групата без характерната китара на ПЬОТЪР ГРУДЖНСКИ и за тях RIVERSIDE вече не съществува. Но пътят ни не приключва тук – въпреки голямата загуба и дълбоката рана, която остана - ние решихме да продължим.” - се казва в официалното изявление на RIVERSIDE.
Източник: prog.teamrock.com