200 хиляди гледат 'ГОЛЯМОТО РОК МЕЖДУЧАСИЕ' - коментар на В.ВЪРБАНОВ

01 Декември 2016
news page

'Голямото РОК междучасие' продължи снощи по БНТ1 със своя трети епизод. Това е реалити предаване-конкурс в търсене на най-добрата българска ученическа или младежка група. 

Между 100 и 300 хиляди души са гледали поотделно всеки от трите епизода досега, според официалните ТВ рейтинги.

В него директно са замесени двама от водещите на радио ТАНГРА МЕГА РОК - АЛЕКСАНДЪР ОБРЕТЕНОВ като изпълнителен продуцент и ВАСИЛ ВЪРБАНОВ като член на журито.

Вторият направи официално изявление по радиото днес:

"Още от първото излъчване, започнаха да ми се обаждат много хора, наистина страшно много, и да ме поздравяват за това ТВ шоу. Трябва, обаче, още веднъж да подчертая, че лично аз нямам никакви заслуги, нито за идеята, нито за реализирането й." - настоява ВЪРБАНОВ.

"Съгласих се да имам нещо общо, само защото нашето момче АЛ. ОБРЕТЕНОВ е изпълнителен продуцент и се доверих на думите му, че има изненадващи детски групи. Сега не съжалявам изобщо. Наистина има жестоки банди."

"Не харесвам реалити предавания! Не харесвам и конкурси. Това е ясно, но в 'Голямото РОК междучасие' ми допада това, че върви стегнато, без кой знае какви излишни лигни между парчетата. Защото групите са най-важни. 

"Звукът също тушира притесненията ми. Радвам се, че Гого Станев и Десо Велчев са поели ангажимента за него."

"С годините се научих да гледам гората, а не само отделните дървета. За мене супер, че БНТ излъчват това предаване, защото то наистина е с обществена мисия.

"В общата картина има много какво да се желае, все пак от страна на телевизията участват хора, които правят 'Евровизия', а това тук е нещо твърде различно и много специфично. Има и други слабости, но такова нещо просто не е правено у нас и съм впечатлен от усилията на КЪРНЕВ и САШО да отстраняват някои соц моменти. Доколкото това е възможно...Снощи водещите декламираха едно стихотворенийце за "групарчето". Любопитно ми е кой е авторът...и защо???

"И пак да повтаря, най-важни са групите! За тях това преживяване е много полезно - не само им дава чудесна трибуна, за да бъдат забелязани от много хора, но им преподава и урока, че не всички аспекти в рока са рок, хахаха. Винаги може да ги дебне соц в кухнята...Трябва да са готови! 

"Но както казах, мисията е важна, а в центъра са групите. Разбирам, че има добър рейтинг, но ми е ясно, че трудно ще задържим селяците с кавъри на Мерилин Менсън. Мен рейтингът не ме интересува особено - аз съм независим гост в това шоу. Продължаваме напред, хахаха! Да видим, кой ще спечели. А иначе, звездата е СВЕТЛА!" - завършва ВАСИЛ ВЪРБАНОВ.

Гледайте третия епизод - ЕТО ТУК.

Конкурсът се организира за поредна година от музикантите от D2, но за първи път излиза по телевизията - интервю D2.

Източник: RadioTangra.com