Концерт в помощ на вокалиста на EYEHATEGOD на 15 януари в София

03 Януари 2017
news page
 Концерт в помощ на МАЙК УИЛЯМС ще се състои в София следващата седмица - на 15 януари в клуб *MIXTAPE 5*.
 
Вокалистът на легендарната американска слъдж банда EYHATEGOD получи нов черен дроб след успешна трансплантация в средата на декември, но престоят му в болница продължава.

Като независим музикант, сметките по лечението му, операцията и медикаментите, са непосилни за него, затова и съпругата му и близките му приятели и колеги от сцената в Луизиана започнаха кампания за набиране на средства. Вече са събрани 72 634 долара - близо половината от необходимите 150 хиляди.
 
У нас, уебзинът Rawk'n'Roll организира музиканти от българската сцена, повлияни от УИЛЯМС и неговата музика това специално шоу.
 
В афиша са BLOODRUSHCORECOMFEEDBACKERMUDDYTHE FLYING DETACHMENT и UPYR.
 
Всички приходи от шоуто ще бъдат изпратени на МАЙК УИЛЯМС, като се очаква да се включат и още групи и артисти и да има и допълнителни дейности. 

За повече информация и новини - следете събитието във Facebook:

"Отлично си даваме сметка, че парите, които ще съберем с този концерт, са незначително перо от цялата сума, от която Майк се нуждае за лечението си. Основната ни надежда е да провокираме и други такива събития не само у нас, но и на други места по света и да покажем, че ъндърграунд сцената е солидарна с героите си. 

Да, напълно наясно сме, че и в България има артисти и каузи, които се нуждаят от помощ. Ние избрахме Майк Уилямс като наша мисия, защото сме фенове на музиката на Eyehategod и луизианската сцена, които са ни дали толкова много сила и вдъхновение. Миналата година успяхме да ги доведем за единствения им концерт в България, а сега искаме да върнем и частица от всичко, което са ни дали те с музиката си през годините. Помогнете ни да подкрепим един от нашите герои, като дойдете на концерта на 15 януари или като дарите пари в неговата 
краудфъндиг кампания!" - подчертават Rawk'n'Roll.
 
На снимката: МАЙК с част от екипа на Rawk'n'RollДидо Пешев от Brave Moustache и Them Frequencies непосредствено след концерта на EYHATEGOD в София на 12 юни 2015.
Източник: rawknroll.net