РЕЙ ДЕЙВИС от KINKS бе ръкоположен за рицар от принц ЧАРЛЗ

17 Март 2017
news page

РЕЙ ДЕЙВИС от KINKS беше ръкоположен за рицар от принц ЧАРЛЗ.

Кратката церемония се състоя в Бъкингамския дворец, два месеца, след като вокалистът на KINKS бе включен в новогодишния почетен списък на кралица ЕЛИЗАБЕТ за отличия за приноса си към британското общество.

"Продължи три минути и мина много добре." - коментира церемонията в типичния си сух стил ДЕЙВИС - "Казах довиждане и се прибрах у дома."

ДЕЙВИС, който през 2004 стана и Командор на Ордена на Британската империя, подчерта, че приема най-високото отличите от името на своето семейство, феновете и всички, които са го здъхновявали да пише музика.
 
РЕЙ основава THE KINKS в Лондон през 1964 заедно с брат си ДЕЙВ.
 
Като водещият певец и главен композитор на групата, той е създател на супер хита 'You Really Got Me', последван от 'All Day and All of The Night', 'Tired of Waiting For You', 'Set Me Free', 'Dedicated Follower Of Fashion', 'Sunny Afternoon', 'Waterloo Sunset', 'Lola', 'Apeman', 'Come Dancing' и други.
 
THE KINKS бяха въведени в Залата на рокендрол славата през 1990, за да се разпаднат през 1996.
 
Очаква се тази година, двамата братя да възродят групата за серия концерти и евентуални нови записи. Междувременно, през април РЕЙ ще издаде новия си албум 'Americana', върху който работи с музиканти от JAYHAWKS.
 
Той ще бъде първото му издание от близо 10 години насам.
 
 

 

Източник: ultimateclassicrock.com