IRON MAIDEN преиздават 12 албума (1990-2015) на 180-грамови винили

27 Март 2017
news page

Възраждането на интереса към винила продължава с пълна сила. IRON MAIDEN ще преиздадат 12 свои албума от периода 1990-2015 на плочи, като акцията започва на 19 май.  


Това е втора стъпка в операцията на Parlophone Records, които започнаха през 2014 с преиздаване на първите осем студийни албума на групата от 80-те.
 
Става дума за 180-грамови черни винили, но за разлика от тогава, когато записите бяха взети директно от оригиналните аналогови носители, звукът за новите издания е взет от ремастерите с висока резолюция от 2015, когато каталогът на MAIDEN беше дигитализиран. Обложките на плочите ще бъдат същите като на оригиналните.

Винилите ще бъдат преиздадени в хронологичен ред в период от три месеца:

19 май: 'No Prayer For The Dying', 'Fear Of The Dark', 'The X Factor' и 'Virtual XI';
23 юни: 'Brave New World', 'Rock In Rio (Live)', 'Dance Of Death' и 'A Matter Of Life And Death';
21 юли: 'Death On The Road (Live)', 'Flight 666 (Live)', 'The Final Frontier' и 'En Vivo! (Live)'.

Като бонус, първите два албума ще бъдат достъпни в ексклузивна кутия за колекционери, в която ще има място за дванайсетте албума, както и за последния албум на групата – 'The Book Of Souls', появил се на троен черен винил през 2015. Колекционерската кутия ще бъде в строго лимитиран тираж и ще бъде достъпна, докато има налични бройки.

Преиздадените албуми на плочи на IRON MAIDEN ще бъдат на българския пазар от Орфей Мюзик - изключителен лицензиант на Warner Music International
Източник: orpheus-music.com