ЩУРЦИТЕ ще свирят и във Варна на 14 август - вижте какво стана в София

04 Юни 2017
news page

Неведнъж сме казвали - ЩУРЦИТЕ са основното ни национално рок богатство!

3 юни 2017 е датата, в която над 12 хиляди души отпразнуваха 50 години ЩУРЦИТЕ в София!

В продължилото над 4 часа шоу, ЩУРЦИТЕ изпълниха 27 свои безсмъртни песни в развълнуваната Арена Армеец.

КИРИЛ МАРИЧКОВ, ВАЛДИ ТОТЕВ и ГЕОРГИ МАРКОВ заедно с китаристите гости - ИВАН ЛЕЧЕВ, СЛАВЧО ТОДОРОВ и ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ-ПЕШЕТО.

В няколко песни, групата свири в съпровод на автентичния китарен звук на незабравимия ПЕТЪР ГЮЗЕЛЕВ, чийто жив образ на големия екран предизвиква силни емоции. В средата на програмата, ПЕЦИ дори свири типичното си експлозивно соло, като дава възможност на старите си приятели и съучастници да слязат за миг от сцената за кратък отдих.

Друг силно емоционален момент в тази незабравима вечер се оказва инструментално изпълнение на популярния химн на надеждата 'Вдигни очи', в който Арената пее със сълзи на очи... вероятно и заради всички пропуснати възможности.

"Това е най-доброто изпълнение на тази песен, благодаря ви..." - въздъхва с усмивка авторът ВАЛДИ ТОТЕВ и се покланя на публиката.

ИВАН ЛЕЧЕВ от години не е свирил толкова много на цигулка :-)

"Аз от години на съм свигил толкова много по пгинцип..." - ще светне с очи ИВАН зад сцената на краткия коктейл след епичното представление.    

Ценителите няма да забравят тази вечер и заради хипнотичната 'Един музикант', която КОНСТАНТИН АТАНАСОВ пее за първи път на живо с групата от цели 30 години насам и онзи незабравим концерт в софийския летен театър по повод 20 години ЩУРЦИТЕ, излязъл като троен албум на плочи. 

Неминуемо, КИРИЛ МАРИЧКОВ кани и пионерите в бандата - ПЕПИ ЦАНКОВ и ВЕСКО КИСЬОВ за една разходка из първите хитови мелодии  - 'Песен без думи'  и 'Стар албум', които предизвикват вълни от седящи в трибуните да скочат долу на терена, за да танцуват, пеят и раздават прегръдки.

Специално е споменат и прекрасният БОТИ ПАНОВ - важна част от тази славна история...

В последните минути на шоуто, на сцената се връщат музиканти от всички групи-специални гости за едно масово изпълнение на 'Вкусът на времето', по време на което на големия екран зад тях минават черно-бели кадри с бомбардировачи.  

Концертът се снима и ще се превърне в специален филм, който ще бъде излъчен и по БНТ.

"Тук сме заради всички вас - нашите приятели и вие доказахте, че всичко това има смисъл!" - казва МАРИЧКОВ, който преди тези 3 часа с ЩУРЦИТЕ вече е бил на сцената и в 30-те минути на ФОНДАЦИЯТА.

Първи финал - 'Клетва'. Залата светва озарена от хиляди телефони.... Къса пауза и още три песни...БИС!

Първа е 'Среща'... 

"Няма да се правим сега и да слизаме от сцената, за да чакаме отзад да ни викате пак на бис, нищо че така се прави в шоу бизнеса."  - смее се лидерът и групата намира сили за още - '20 ВЕК'... И накрая всички са доволни, защото пеят 'Бяла тишина'!

Преди това, КИРО е обявил, някак си между другото, че предстои още един концерт 50 години ЩУРЦИТЕ - на 14 август във Варна - на празника на града.

Първи на сцената в Арена Армеец в събота вечер за по един кавър на ЩУРЦИТЕ и една своя песен се качиха последователно БТР, D2, ТАНГРА и за малко повече парчета - ФОНДАЦИЯТА.

Очаквайте галерия снимки...          

Източник: RadioTangra.com