ДЖИЙН СИМЪНС се опитва да патентова 'МЕТЪЛСКИЯ ЗНАК' с ръце

15 Юни 2017
news page

ДЖИЙН СИМЪНС от KISS е подал заявление в Американското патентно ведомство, с което се опитва да направи собствена запазена марка от метълския знак.

Предприемчивият музикант-бизнесмен вече има широк набор собствени патенти - от дизайн за тоалетна хартия до модел погребален ковчег. 
 
В заявлението, СИМЪНС иска да патентова 'рогата' за използването им в “развлекатената индустрия, по-специално за концерти на живо от музиканти и индивидуални участия на музиканти.

Този опит, вероятно, няма да мине лесно, след като много други знаменити фигури са използвали "дяволския знак" още преди басиста на KISS.
 
ДЖОН ЛЕНЪН прави тази конфигурация на ръката на снимката на корицата на сингъла на BEATLES - 'Yellow Submarine / Eleanor Rigby' още през 1966. Виждаме го и на гърба на дебюта на COVEN през 1969 - 'Witchcraft Destroys Minds and Reaps Souls'.

В документите, СИМЪНС пише, че е използвал знака за първи път на 14 ноември 1974, което е в епохата 'Hotter Than Hell' на KISS. 

Няколко години след това след това, вече покойният РОНИ ДЖЕЙМС ДИО започва непрекъснато да показва сходен знак от сцената, но без да твърди, че е негова измислица...Счита се, че именно той го наложи в метъл културата!

Подобни знаци правят още от 50-те студентите в университетите в Тексас и Минесота. 

В обичаите на много южноевропейски държави като Италия, Испания и дори Гърция - хората правя рогата с ръце, когато имаме 'рогоносец', тоест мъж, чиято съпруга му изневерява.
 
Припомняме, че през 2009, ДИЙ СНАЙДЪР от TWISTED SISTER започна световната кампания 'Да си върнем метълския знак!'.
 
И ние веднага се включихме във войната срещу неправомерната употреба на МЕТЪЛСКИЯ ЗНАК!
 
Източник: ultimateclassicrock.com