ФЛИЙ отрече слуховете за пенсионирането на RED HOT CHILI PEPPERS

20 Юли 2017
news page

ФЛИЙ отхвърли слуховете за пенсионирането на RED HOT CHILI PEPPERS и ги определи като "глупости".

В интервю за The Pulse Of Radio, басистът подчерта, че групата никога не е гледала в бъдещето и именно в това била нейната сила.

"В момента сме на турне и разцепваме. Носим се по вълната на усещанията и се оставяме музиката да ни води."

"Честно казано, откакто започнахме тази група преди 35 години, никога неъсме знаели какво ни очаква зад ъгъла. И точно в това е нашата сила - живеем с настоящето и с енергията, която ни движи напред."
 
"Да свиря с RED HOT CHILI PEPPERS и да свиря на бас е животинско чувство - част от моя инстинкт - нещо, което ме кара да се чувствам истински добре. Това е голяма част от моята същност. И всеки път, когато участвам в създаването на нещо, това ме прави по-дълбок като личност. Обичам да създавам - това ме прави щастлив."
 
Слуховете за преждевременното пенсиониране на RED HOT CHILI PEPPERS тръгнаха, след като барабанистът ЧАД СМИТ сподели в друго интервю (пред Еди Трънк), че не е ясно колко още могат да продължат - 33 години след излизането на дебютния албум. 

"Трима от нас са на 54 - Антъни Кийдис, Флий и аз. Само китаристът Джош Клингхофер е на 38 или 39. Той е млад, обаче, не съм сигурен, че ще можем да продължим да правим дълги турнета - по година, година и половина, както сме свикнали."
 
СМИТ дори намеква, че било възможно CHILI PEPPERS да приемат схемата на METALLICA, които се ограничават с до 50 концерта годишно.
 
RED HOT CHILI PEPPERS в момента продължават турнето в подкрепа на излезлия преди година 11-и студиен албум 'The Getaway'.
 
Източник: blabbermouth.net