Бащата на КЛИФ БЪРТЪН дарява отчисленията от METALLICA за стипендии

11 Август 2017
news page

Бащата на КЛИФ БЪРТЪН дарява парите, които получава от METALLICA, за стипендии на ученици в бившата гимназия на покойния си син.

РЕЙ БЪРТЪН, който днес вече е на 92, получава регулярно чекове за участието на КЛИФ в първите три албума на групата. Без да вдига шум около себе си, той стимулира талантливи деца в училището в Кастро Вали.    

В интервю за Ultimate Guitar, РЕЙ казва:. 

Децата, които печелят стипендиите са ми благодарни. Мисля, че самият Клиф би постъпил по подобен начин с парите си, защото за него образованието беше нещо много важно.

Бащата си спомня и първия чек, който младият БЪРТЪН донесъл у дома.

Струва ми се, беше за 1500 долара. Дойде си и каза "Мамо, татко - ето първия ми чек, хайде да ви заведа на вечеря днес. Отидохме в любимия му суши ресторант - точно до гимнацията...

Въпреки напредналата си възраст и разликата в поколенията с колегите на сина му, РЕЙ БЪРТЪН все така се забавлявал на концертите на METALLICA

Музиката им не е точно като на моите любими бег бендове, на въпреки това е забавна. Музиката трябва да те забавлява, а тяхната го прави. Джеймс върши страхотна работа като певец и фронтмен. Толкова е естествен.”
 
КЛИФ БЪРТЪН загина едва 24-годишен при катастрофа на буса на METALLICA в Швеция през 1986 по време на турнето в подкрепа на албума 'Master of Puppets'.
 
Той влезе посмъртно в Залата на Рокендрол Славата заедно с колегите си от METALLICA, които бяха въведени в нея през 2009.
 

 

Източник: ultimateclassicrock.com