Заключиха в психиатрия ДЖИНДЖЪР - вокалиста на THE WILDHEARTS

11 Август 2017
news page

Вокалистът на THE WILDHEARTS - ДЖИНДЖЪР е бил приет в психиатрия със сериозни проблеми с душевното му здраве.

Мениджмънтът му потвърди новината и отмени двата му предстоящи концерта на Острова - на 18 август в Манчестър и на 19-и в Лондон.

"В момента е хоспитализиран и е под 24-часово наблюдение. Намира се на възможно най-безопасното място. Молим да уважавате правото на Джинджър и семейството му на лично пространство в този труден момент. Благодарим ви за подкрепата"
 
Миналия уикенд, ДЖИНДЖЪР бе арестуван след спречкване със зрител на акустичния му клубен концерт в село Ахогил в Северна Ирландия. След това, той написа в Twitter, че се е опитал да отнеме сам живота си, защото е попаднал под ударите на британски закон, според който против волята си може да бъде вкаран, задържан и лекуван в клиника за душевно болни.
 
Миналата година ДЖИНДЖЪР издаде сингъла 'Fuck You Brain' с цел привличане на внимание върху проблемите на психичното здраве във Великобритания.

Тогава, той направи следното изявление по отношение на депресията:

"Това е заболяване, което при това убива. В действителност, всяка година убива повече хора, отколкото ракът. Всеки е готов да говори за рака и така и трябва. Но за рака има всичките тези благотворителни и изследователски програми. В същото време, изследванията в областта на психичното здраве не получават никакво финансиране от Правителството. Това е престъпление."
 
 
Източник: blabbermouth.net