Арестуваха DECAPITATED за отвличане - още са зад решетки в Калифорния

11 Септември 2017
news page

Четиримата членове на DECAPITATED са били арестувани, заради обвинения в отвличане на фенка след концерта им в Спокан, Вашингтон на 31 август.

Според говорител на полицията, жена се е обадила на 911 около 2 сутринта на 1 септември, след края на концерта на DECAPITATED и THY ART IS MURDER в клуб The Pin в центъра на Спокан и е съобщила, че е била отвлечена.

И четиримата членове на полската дет метъл банда - МАХАЛ ЛИСЕЙКО (27), ВАЦЛАВ КИЕЛТИКА (35), РАФАЛ ПИОТРОВСКИ (31) и ХУБЕРТ ВИЧЕК (30) са били задържани в събота - веднага след шоуто в в Санта Ана, Калифорния.
 
В момента, те все още са в Окръжния затвор в Лос Анджелис и очакват да бъдат депортирани в Спокан.
 
Адвокат СТИЙВ ГРЕЪМ, който е бил нает да защитава групата, твърди, че "историята има и друга страна" и подчертава, че има свидетели, които можели да потвърдят, че обявилата се за "жертва" е отишла да се срещне с музикантите по собствено желание и си е тръгнала в добро настроение.
 
Освен това, адвокатът настоява, че DECAPITATED били предложили сами да се предадат на полицията, след като разбрали, че са издирвани.
 
Следващите концерти на групата, логично, са били отложени.
 
DECAPITATED са на турне в Северна Америка в подкрепа на най-новия албум 'Anticult', който излезе на 7 юли от Nuclear Blast/Wizard.
 
Източник: blabbermouth.net