Супер СНИМКИ на ЕЛЕНА НЕНКОВА от извънземния ДЕВИН ТАНУЗЪНД в Пловдив

24 Септември 2017
news page

Дъгоочакваният първи концерт на ДЕВИН ТАУНЗЪНД у нас, на практика, надмина всички очаквания.

Над, 3000 души, стекли се от всички краища на света - Европа, САЩ, Канада и дори Австралия, станаха свидетели, но и преки участници в извънземния спектакъл на определяния за 'Музикалния гений на 21 век' мултиинструменталист и певец.

Шоуто в петък вече започна точно в 20:00, когато ТАУНЗЪНД многословно представи себе си, музикантите в групата, диригента ЛЕВОН МАНУКЯН и Оркестъра и хора на Държавна опера Пловдив.

Именно с тях, DEVIN TOWNSEND PROJECT представиха 60-минутна програма с избрани от феновете в онлайн допитване и специално аранжирани за случая за  оркестър песни (вижте програмата долу). След зрелищни пироефекти и фойерверки, последва 25-минутна пауза за пренареждане на сцената и групата отново излезе на нея, този път, за да представи легендарния албум 'Ocean Machine' в неговата цялост по повод 20 години от излизането му.

Мултинационалната публика, рязвяваше в Античния театър знамената на своите държави дълго след края на продължилото 3 часа и половина шоу, а ДЕВИН съвсем искрено заяви, че това е един най-незабравимите моменти в цялата му кариера.

Супер снимки на българския ТОП РОК фотограф ЕЛЕНА НЕНКОВА можете да видите в галерията - ТУК, а текстът продължава и под снимката.



Безпрецедентният за българските мащаби РОК туризъм доведе хиляди гости в Пловдив, които имаха възможност да оценят и чудесните ресторанти и барове в града.

Концертът бе заснет с 14 камери от режисьора ПОЛ ГРИЙН (PARADISE LOST, ПОЛ РОДЖЪРС) за предстоящото му излизане на DVD и Blu Ray.

Очаквайте и подробен разказ за целия престой на ДЕВИН ТАУНЗЪНД в България от ВАСИЛ ВЪРБАНОВ.

С шоуто на DEVIN TOWNSEND PROJECT бе открито седмото издание на организирания от радио ТАНГРА МЕГА РОК световен музикален форум Sounds Of The Ages.

Тази вечер предстои и концертът на британска прогресив група на годината - MARILLION - отново в Античния театър.

Източник: RadioTangra.com