ЕЙДРИАН БЕЛЮ няма да участва в ХОЛОГРАМНОТО турне на ФРАНК ДЗАПА

27 Септември 2017
news page

ЕЙДРИАН БЕЛЮ съобщи, че няма да участва в холограмното турне на ФРАНК ДЗАПА, което децата на покойния гений сглобяват за 2018.

Китаристът и мултиинструменталист, който написа името си със златни букви в историята на музиката с KING CRIMSON, а до 2013 работеше с NINE INCH NAILS,  потвърди, че е получил предложение от сина на ФРАНК - АХМЕТ ДЗАПА, но не бил дал категоричното си съгласие.

Първоначално, той харесал идеята да бъде почетено творчеството на ФРАНК ДЗАПА, но бил отговорил с думите "Ще го обмисля", които очевидно не били разбрани правилно.    

Ако попитате едно момиче, дали би се омъжило за вас и то ви отговори с "ще помисля", това не означава, че ви е казала "ДА" - пише БЕЛЮ в Twitter
 
Той, обаче, не обвинява АХМЕТ и ДИВА ДЗАПА, които работят по турнето, че са използвали името му при анонсирането на плановете си, защото им бил дал разрешение. Причината да се оттегли, била в това, че проектът очевидно разделя децата на гения, а БЕЛЮ ценял изключително много всяко едно от тях.

Считам ФРАНК ДЗАПА за свой ментор и си давам сметка, че никога няма да мога да му се отплатя за всичките възможности, които ми даде. И ако трябва да бъда честен, самият аз изиграх малка роля в ДЗАПА вселената и винаги съм усещал, че ми се приписват повече заслуги, отколкото заслужавам.

ЕЙДРИАН БЕЛЮ проби в света на музиката като част от концертиращата група на ДЗАПА в периода 1977-78, от който се роди албумът 'Sheik Yerbouti' и концертният филм 'Baby Snakes'
 
Преди седмица, така нареченият 'Zappa Family Trust', който се ръководи от АХМЕТ и ДИВА, съобщи, че работи съвместно с компанията Eyellusion по създаването на холограма на ФРАНК ДЗАПА, за да бъде използвана в шоуто 'Joe’s Garage: The Musical' редом с музикантите работили с него през годините.
 
Новината предизвика светкавичните подигравки на другия син - ДУИЙЗЪЛ ДЗАПА, който през последните години води съдебна битка с АХМЕТ и ДИВА за правото да изпълнява на живо музиката на баща им.
Източник: ultimateclassicrock.com